null Palvelunestohyökkäys valtion verkkopalveluihin 12.8.2018 on vaikuttanut asiakkaiden kirjautumiseen TE-palvelujen Oma Asiointi -palveluun

Sunnuntaina 12.8 hyökättiin valtion verkkopalveluja vastaan palvelunestohyökkäyksellä, joka esti mm. Suomi.fi -tunnistuksen käytön. Suomi.fi -tunnistus on käytössä myös TE-palvelujen sähköisessä Oma Asiointi -palvelussa.

Palveluntuottajalta saadun selvityksen pohjalta on havaittu, että palvelunestohyökkäys on näin ollen vaikuttanut merkittävästi myös TE-palvelujen Oma Asiointi -palvelun käyttäjiin. Hyökkäys on estänyt tai haitannut palveluun kirjautumista n. klo. 14-20. Keskimääräisen kävijämäärän mukaan laskettuna ongelmia on aiheutunut noin 4000:lle palvelussa asioivalle.

Mikäli olet asioinut verkkopalveluissa 12.8.2018, kirjaudu Oma Asiointi -palveluun ja tarkista, ovatko tekemäsi toimenpiteet onnistuneet. Mikäli eivät ole, jätä yhteydenottopyyntö TE-toimistoon. Jos palvelunestohyökkäys on estänyt asiakasta tekemästä sovittuja toimenpiteitä, asia tulkitaan TE-toimistossa asiakkaan eduksi.