null Pitkäaikaistyöttömille virtaa ja virkistystä Helsingin TYP:n tapahtumasta

Helsingin TYP:n asiakasneuvoja Kirsi Kämäräinen ja tapahtumassa esiintyvä kitaristi-laulaja Mounir El Bentite.

Helsinkiläisiä työnhakijoita ajanvarauksella palveleva monialainen palvelukeskus Helsingin TYP järjestää pitkäaikaistyöttömille asiakkailleen suunnatun virkistyspäivän "SYTY! Virtaa ja virkistystä" keskiviikkona 20.9. Sörnäisissä.

Tapahtumassa juhlistetaan myös menneitä vuosia Käenkujan toimipisteessä, koska marraskuun alussa Helsingin TYP muuttaa uusiin tiloihin Viipurinkadulle Alppilaan.

"Tarjoamme kävijöille mielenvirkistystä yhdistämällä asiaa ja hauskanpitoa", Helsingin TYP:n asiakasneuvoja Kirsi Kämäräinen kiteyttää päivän annin.

"Halusimme tarjota asiakkaillemme jotain tavanomaisesta poikkeavaa sekä kiittää asiakkaita muuton lähestyessä uusiin tiloihin."

Tapahtuma alkaa kello 10 aikuiskoulutusinfolla, jossa eri oppilaitokset esittelevät tarjontaansa. Lisäksi Helsingin TYP:n omat opinto-ohjaajat vastaavat kävijöiden kysymyksiin opinnoista.

"Opintoja voi suorittaa osoittamalla näyttökokein sellaista osaamista, joka on hankittu jotenkin muuten kuin koulunpenkillä", Kämäräinen toteaa.

"Aikuiskoulutusinfosta neljännestä kerroksesta saa tietoa eri tutkinnoista saman katon alta. Puolenpäivän aikaan alkaa kolmannessa kerroksessa terveyden ja hyvinvoinnin teemapäivä, jossa paikalla ovat muun muassa Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ja Aivoliitto", Kämäräinen kertoo.

Paikalla voit saada esimerkiksi Aivoliiton suorittaman verenpaineen mittauksen. Lisäksi Sydänyhdistyksen fysioterapeutti opettaa osallistujille sydänliikuntaa.

"Tarkoituksena on, että kävijöillä on matala kynnys kysyä erilaisista palveluista ja saada tietoa tarjolla olevasta vertaistoiminnasta, jota muun muassa lukuisat pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät. On helpompi piipahtaa Klubitalolla tai lähestyä vaikkapa kaupungin talous- ja velkaneuvojaa, kun kasvot ovat jo tulleet tutuiksi. Kenenkään ei tarvitse selvitellä solmuja yksin, vaan apua ja tukea on saatavilla. Sitä varten mekin olemme täällä", Kämäräinen toteaa.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osuus käynnistyy "turpaduunari" Christer Sundqvistin luennolla aiheesta "Terveys on aarre". Sen jälkeen opetellaan salsaa tanssija Yasser Sarria Terryn johdolla ja pidetään hauskaa kitaristi-laulaja Mounir El Bentiten esittämän musiikin voimin. Päivän aikana voi myös nauttia taiteilija Pirjo Kaskisolan sanoista ja kuvista sekä hengähtää rentoutushuoneessa.

Tilaisuus on tarkoitettu etupäässä Helsingin TYP:n asiakkaille, mutta muutkin työttömät ovat tervetulleita. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

"Toivomme, että mahdollisimman moni tulee paikan päälle ja saa uutta kipinää", Kämäräinen sanoo.

Päivän tärpeistä kysyttäessä Kämäräinen nostaa esiin kaksi yli muiden: aikuiskoulutusinfon ja Sundqvistin luennon.

"Jos on kiinnostunut opintoasioista, kannattaa tulla hakemaan ideoita. Halutessaan voi myös varata ajan opinto-ohjaajalta", Kämäräinen muistuttaa.

"Tervetuloa haukkaamaan happea Helsingin TYP:iin ja hörppäämään pullakahvit hyvästiksi yhdelle aikakaudelle Käenkujan toimipisteessä", Kämäräinen kehottaa lopuksi.

Aika ja paikka:

ke 20.9. klo 10:00–15.30, Käenkuja 3aA (Sörnäinen)

Lisätietoa:

Tapahtuman Facebook-sivut