null Siuntiossa talkoot nuorisotyöttömyyden nollaamiseksi

Siuntiossa on asetettu tänä vuonna kova tavoite tiputtaa nuorisotyöttömyys täysin nollaksi. Tarkoituksena on saada Siuntion alle 25-vuotiaille työttömille ja alle 29-vuotiaille vastavalmistuneille nuorille joko työ-, oppisopimus-, opiskelu-, työkokeilu- tai nuorisotyöpajapaikka. Talkoot nuorisotyöttömyyden nollaamiseksi järjestetään jo toista vuotta peräkkäin.

"Viime vuonna tuloksissa ei päästy tismalleen nollaan, vaikka lähelle päästiinkin. Tänä vuonna haluamme todella nollata nuorisotyöttömyyden kokonaan", koordinaatiovastuussa oleva etsivä nuorisotyöntekijä Jonna Farin sanoo.

Uudenmaan TE-toimiston mukaan Siuntiossa työttömiä nuoria on tällä hetkellä noin 30. Heitä varten Siuntiossa ja sen lähialueilla kartoitetaan nyt työnantajia, jotka voisivat tarjota nuorille töitä.

"Työnantajan ei tarvitse olla juuri Siuntiosta, mutta kuitenkin sellaisesta paikasta minne nuoren on kätevä päästä ilman autoa. Esimerkiksi Kirkkonummelle ja Espoon keskukseen nuoret pääsevät hyvin yleisillä kulkuneuvoilla."

Viime vuoden talkoista Jonna Farinille jäi hyvä mieli. Järjestäjillä oli ilo huomata, että työnantajia oli osallistujien keskuudessa enemmän kuin työttömiä nuoria.

"Kaikki yritykset eivät kuitenkaan tarjonneet palkkatyötä, vaan työkokeilua. Sekin on tietenkin parempi kuin ei mitään, vaikka ensisijaisesti nuoret hakevat palkkatyötä", Jonna Farin selittää.

Ennaltaehkäisevää tukea nuorille

Etsivän nuorisotyön näkökulmasta on äärimmäisen tärkeää tavoittaa nuoret oikeaan aikaan ja antaa heille tukea jo ennen isojen haasteiden syntymistä.  

"Yhteiskunta tarvitsee pyöriäkseen aktiivisia kansalaisia, eikä niitä saada, jos ei nuoria oteta mukaan yhteiskunnassa toimimiseen. Jokaisen velvollisuus on kasvattaa meidän nuorista yhteiskunnan jäseniä – oli kyseessä sitten työ, opiskelu tai vaikkapa yhdistystoiminta."

Keskiviikkona 16. maaliskuuta Siuntion nuoret työttömät sekä lähialueen työnantajat tapaavat Walkers-nuorisokahvilassa (Asematie 2) kasvokkain. Tapahtuman aluksi työnantajat esittelevät itsensä, jonka jälkeen nuoret voivat lähemmin tutustua paikalla oleviin yrityksiin. Jotkut kohtaamiset voivat johtaa oppisopimuksen tai työsuhteen solmimiseen saman tien.

Jokainen nuori käy myös juttelemassa etsivän nuorisotyön kanssa, jossa nuoren tilannetta tarkastellaan lähemmin. Kukaan osallistujista ei joudu lähtemään kotiin tyhjin käsin, sillä etsivien kanssa luodaan yhdessä etenemissuunnitelma, jota ryhdytään jatkossa toteuttamaan.

"Ilman kunnon toimivaa yhteistyötä tällaisia talkoita ei pystyisi järjestämään. Meillä on ollut loistavaa yhteen hiileen puhaltamista yhteistyökumppanien, työnantajien ja kunnan kanssa", Jonna Farin iloitsee.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Siuntion kunnan nuorisotoimen kanssa Uudenmaan TE-toimisto, Novagon rekrypalvelut Go 4 Work! -hanke ja Luksia Länsi-Uudenmaan aikuisopisto. Tämän vuoden uutuutena on yhteistyön tekeminen Laurea StartUp Yrityslabran opiskelijoiden kanssa, jotka suunnittelevat tapahtumalle graafisen ilmeen ja some-kampanjan.

"Saimme jo viime vuonna tunnettavuutta asiallemme, joten tällä kertaa ihmiset tietävät jo etukäteen mistä on kyse. Se on vain hyvä!"

Työnantaja – tule mukaan talkoisiin!

Tapahtumassa saat:

  •  mahdollisuuden haastatella ja palkata sopiva työntekijä paikan päällä
  • asiantuntijatietoa tukimahdollisuuksista kuten palkkatuesta ja oppisopimuksesta
  • konkreettista asiantuntijoiden tukea esimerkiksi lomakkeiden ja työkokeilusopimusten täyttämiseen
  • positiivista medianäkyvyyttä kampanjan tiedotuksessa

Mikäli yrityksesi edustaja ei pääse paikalle tapahtumaan, voit ilmoittaa yrityksesi työmahdollisuuksista Siuntion kunnan etsiville nuorisotyöntekijöille 15.3. mennessä: jonna.farin@siuntio.fi ja kati.saarenkyla@siuntio.fi

 

Seuraa nuorisotyöttömyyden nollautumista:

Facebookissa ja Instagramissa: nutynollaksi_siuntio.

Twitterissä ja Instagramissa kuvia ja juttuja löytyy hashtagilla: #nutynollaksi

Kuvateksti: Etsivät nuorisotyöntekijät Kati Saarenkylä (vas.) ja Jonna Farin järjestävät Takuulla mahdollisuus – nuorisotyöttömyys nollaksi -tapahtumaa Siuntiossa.

Kuvateksti: Paikallinen nuori Janne Pakkala suunnitteli tapahtumalle oman logon.