null Startti Plus tarjoaa maksutonta myynti- ja markkinointiapua aloittavalle yrittäjälle

Tuula Ihamuotilan yritys Pihamuotila Oy tarjoaa puutarhasuunnittelua, toteutusta ja pihanhoitoa lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Vuoden vaihteessa Uudenmaan TE-toimistossa alkoi uusi palvelu starttirahayrittäjille, joka kulkee nimellä Startti Plus.

"Palvelu on kehitetty nimenomaan starttirahayrittäjää varten. Huomasimme tarpeen myynti- ja markkinointitaitoihin, jotta yrittäjä voi viedä liiketoimintaansa eteenpäin. Monella on substanssi hallussa, mutta tarjoamme palvelua, joka tukee aloittelevan yrittäjän menestystä", Uudenmaan TE-toimiston Yrityspalveluiden palveluesimies Kari Koivisto kertoo.

"Yrittäjä saa palveluntuottajilta kehittämissuunnitelman, jossa keskitytään myynti- ja markkinointitaitojen kehittämiseen. Ajatus olisi, että palveluntuottajat antaisivat yrittäjälle konkreettisia neuvoja myyntiin ja markkinointiin", Koivisto kuvailee.

Toisin sanoen jokainen Startti Plus -kehittämissuunnitelma on räätälöity kulloisenkin yrittäjän tarpeisiin. Palvelu on maksuton ja asiakas voi valita kahdeksasta palveluntuottajasta itselleen sopivimman.

Käytännössä palvelu toimii niin, että asiakas ilmoittautuu palveluun sähköisesti ja valitsee itselleen palveluntuottajan. Ilmoittautumisen jälkeen TE-toimisto tekee tilauksen palveluntuottajalle.

"Startti Plus -palveluun on tehty jo yli tuhat tilausta. Tavoitteenamme on saada kaikki starttirahalla aloittavat yrittäjät palvelun piiriin ja palvelua on markkinoitu myös edellisen vuoden aikana aloittaneille starttirahayrittäjille", Koivisto kertoo.

"Palaute palvelusta on ollut pääsääntöisesti hyvää. Viimeksi tänään yrittäjä antoi kiittävää palautetta palvelusta, jossa hänen kohdallaan oli keskitytty sisältömarkkinointiin ja sosiaaliseen mediaan, ja kertoi olevansa valmis suosittelemaan palvelua muillekin", Koivisto summaa ja lisää: "Haluaisin kannustaa kaikkia starttirahayrittäjiä hakemaan palveluun."

Näillä näkymin Startti Plus jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka.

 

Markkinoinnin ja viestinnän rautainen ammattilainenkin oppi lisää Startti Plussasta

Kauppatieteiden maisteri, parinkymmenen vuoden uran viestinnän ja markkinoinnin parissa tehnyt Tuula Ihamuotila päätti pitkään pohdittuaan jäädä pois viimeisimmästä työpaikastaan mainostoimiston projektijohtajana.

"Ajattelin, että olisi pitkästä aikaa hienoa opiskella alaa, joka oikeasti kiinnostaa. Lähdin opiskelemaan puutarhuriksi. Tavoitteena ei silloin ollut uuden ammatin hankinta, vaan itseni kehittäminen."

"Jo koulutuksen aikana alkoi kuitenkin tulla kyselyjä puutarhasuunnitelmista. Sain tekemistäni suunnitelmista hyvää palautetta, ja ajattelin, että tämähän on itseasiassa todella kivaa", Ihamuotila kertoo.

Puutarhuriopintojen jälkeen Ihamuotila opiskeli vielä viherrakentamisen artesaaniksi.

"Artesaaniopintojen loppupuolella päätin perustaa oman yrityksen. Sillä tiellä ollaan", Ihamuotila summaa. Pihamuotila Oy rekisteröitiin kesäkuussa 2017. Yritys tarjoaa puutarhasuunnittelua, toteutusta ja pihanhoitoa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Yrityksen asiakkaita ovat sekä yksityiset pihanomistajat että taloyhtiöt.

TE-toimistosta otettiin Ihamuotilaan yhteyttä starttirahan jatkokauden hakemisesta ja samalla kerrottiin Startti Plussasta.

"Minulla ei ollut Startti Plussasta ennakko-odotuksia, mutta tiesin, että se liittyy markkinointiin ja myynnin kasvattamiseen. Ilman muuta kannattaa katsoa, mitä se pitää sisällään."

Ihamuotila valitsi palveluntarjoajaksi YritysEspoon, jonka palvelut olivat käyneet hänelle tutuiksi jo yrityksen perustamisvaiheessa, kun liiketoimintasuunnitelmaa käytiin läpi.

"Ensin ajattelin, että tuleekohan tässä esille paljonkaan uutta, mutta olin positiivisesti yllättynyt ideoiden määrästä. Sain todella kattavan raportin jo viikon sisällä tapaamisesta", Ihamuotila kertoo. Kaiken kaikkiaan Startti Plussasta saatu kehittämissuunnitelma sisälsi hyviä ehdotuksia, joita Ihamuotila ei itse ollut tullut vielä ajatelleeksi.

Ihamuotilan Startti Plussasta saama kehittämissuunnitelma on vielä niin tuore, että hän on vasta alkamassa toteuttaa suunnitelman ehdotuksia.

"Uskon, että myynti tulee olemaan helpompaa Startti Plussan ansiosta", Ihamuotila summaa ja kertoo arvostavansa saamaansa palvelua.