null Tule tapaamaan Uudenmaan TE-toimiston asiantuntijoita Taitaja2017-messuille

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 15.–18.5. kaikille avoin ja maksuton Taitaja2017-tapahtuma, jossa juhlistetaan ammatillista koulutusta Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lähes kaikkien pääkaupunkiseudun oppilaitosten ja eri ammattialojen yritysten lisäksi myös Uudenmaan TE-toimisto on mukana messuilla. Kolmepäiväisen tapahtuman aikana pääset juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa muun muassa työnhausta, ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalveluistamme, työvoimakoulutuksistamme sekä työttömyysetuudella tuetusta omaehtoisesta opiskelusta.

Pääasiallisimpana tavoitteenamme Taitaja2017-messuilla on saada TE-palvelut nuorten keskuudessa yhtä tunnetuksi toimijaksi kuin Kela, jotta opiskelupaikan uupuessa ja työttömyyden uhatessa nuorilla olisi jo etukäteen tieto mihin hakeutua ja mistä etsiä apua ja tukea. Meiltä voi tulla kysymään mitä tapahtuu sitten, jos peruskoulun tai lukion jälkeen ei heti pääsekään opiskelemaan.

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston messuosasto löytyy Messukeskuksen 1. kerroksesta, 3. hallista ja kohdasta 3d30. Tervetuloa vierailulle!

Tärpit messuille

Taitaja2017-tapahtuman avajaisia vietetään maanantaina 15.5. kello 18–20. Pääesiintyjänä on Mikael Gabriel, jolloin sisään Messukeskukseen mahtuu ensimmäiset 800 henkilöä. Tiistaina tapahtuma on auki yleisölle 16.5. kello 10–19, keskiviikkona 17.5. kello 8-17 ja torstaina 18.5. kello 8–13. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Tapahtuman aikana alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla. TaitajaPLUS -ammattitaitokilpailun pääosassa ovat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailu, Taitaja9-finaali, järjestetään samanaikaisesti Messukeskuksessa.

Lisäksi Messukeskuksessa nähdään kansainvälisiä kilpailijoita, lajikohtaisia tapahtumia, seminaareja sekä ammatti- ja yritystori, jossa myös Uudenmaan TE-toimiston osasto sijaitsee. Jokaisena päivänä messuilla voi kokea Hula Hula -esityksen, jossa Robin Packalen tanssittaa yleisöä hologrammina.

Lue lisää: http://taitaja2017.fi/