null Uudenmaan ELY-keskuksen lokakuun työllisyyskatsaus - työttömyys jatkaa laskuaan, mutta hitaammin kuin muilla alueilla

Uudenmaan ELY-keskuksen lokakuun työllisyyskatsaus julkistettiin aiemmin tällä viikolla. Työttömyyden lasku jatkuu Uudellamaalla edelleen, mutta laskuvauhti on koko Suomen hitainta.

Lokakuun lopussa Uudellamaalla oli 67 972 työtöntä työnhakijaa, mikä on 9 243 (-12,0 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Koko maassa työttömyyden laskuvauhti oli -15,5 % ja nopeinta lasku oli Pirkanmaalla (-25,1 %).

Pitkäaikaistyöttömyys laskee edelleen kokonaistyöttömyyttä nopeammin. Ulkomaalaisia työttömiä alueella oli 12,8 % vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Nuorten työttömyyden lasku on ollut kokonaistyöttömyyden laskua hitaampaa. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli lokakuussa 6367, eli 9,1 % vähemmän viime vuoteen verrattuna. Voimakkaimmin nuorten työttömien määrä on laskenut Lohjalla ja Vihdissä. Uudenmaan ELY-keskuksen nuorisotakuuseurannasta selviää, että tällä hetkellä alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on jo selvästi matalammalla tasolla kuin vuonna 2013 ja lähentelee todennäköisesti ensi vuonna jo vuoden 2012 tilannetta.

Uusia avoimia paikkoja oli lokakuun aikana haussa 22 947, eli 25,7% enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Työvoiman kysynnässä näkyi joulun läheisyys, sillä esimerkiksi postinjakeluun haettiin jouluapulaisia. Suurin kasvu kohdistui myös varastotyöntekijöiden, henkilö-, taksi- ja pakettiautonkuljettajien sekä lähihoitajien nimikkeisiin.

TEM:n ylläpitämät työllisyyskatsauksen nettisivut on poistettu toistaiseksi käytöstä, joten työllisyyskatsaus on tällä hetkellä luettavissa ainoastaan pdf-muotoisena ELY:n sivuilta täältä.

Uudenmaan ELY-keskuksen nuorisotakuuseuranta on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

Muistutuksena vielä Työmarkkinatutkimus ja ennakointi –sivustomme, jonne on kuluvan kuukauden aikana päivitetty ammattialakohtaista tietoa työmarkkinoista rakennus-, ravintola-, siivous- ja sosiaali- ja terveysaloilta. Sivusto on luettavissa täältä.