null Uudenmaan TE-toimisto mukana Studia-messuilla

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma valtaa 28.-29.11.2017 Helsingin Messukeskuksen. Uudenmaan TE-toimisto on tuttuun tapaan mukana: asiantuntijat ja psykologit ovat tavattavissa osastolla 5k19 koko messujen ajan.

Asiantuntijamme neuvovat kävijöitä työnhaussa niin Suomessa kuin ulkomailla ja opastavat oikean koulutuksen valinnassa. Kävijät voivat myös keskustella psykologiemme kanssa ammatinvalinnasta ja uraohjauksesta. Keskustelut lähtevät asiakkaan omista kiinnostuksen kohteista ja tulevaisuuden suunnitelmista tai haaveista.

Tänä vuonna messutiimissämme on myös yrityspalvelujen asiantuntijoita, jotka opastavat yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria yrityskoulutukseen, kevytyrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä.

TE-palvelut tutuksi nuorille

Uudenmaan TE-toimisto on osallistunut Studia-messuille jo vuosien ajan. Messuille osallistuneet asiantuntijat ovat kertoneet messujen tuovan mukavaa vaihtelua päivittäiseen työhön; positiivista palautetta asiantuntijoilta on tullut erityisesti siitä, että messuilla pääsee tapaamaan nuoria kasvokkain ilman ajanvarausta. Nuorten suhtautuminen on rennompaa ilman virallisen tapaamisen tuomaa jännitystä. Tavoitteenamme onkin tehdä TE-palveluja tunnetuksi nuorille sekä antaa positiivinen ja helposti lähestyttävä kuva palveluistamme.

Uudenmaan TE-toimiston lisäksi myös Helsingin Ohjaamolla on tapahtumassa oma osasto. Ohjaamo antaa työelämäpalvelujen lisäksi neuvontaa asumiseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.                         

Studia-tietoutta

Studia esittelee yliopistot, ammattikorkeakoulut, kansanopistot, toisen asteen oppilaitokset sekä kansainväliset opinahjot ja vaihto-opiskelumahdollisuudet. Tämän vuotinen tapahtuma on jo 25. kerta Studian historiassa. Tapahtuma kerää vuosittain n. 13 000-15 000 kävijää, ja saman verran yleisöä odotetaan tänäkin vuonna.

Studia on suosittu myös näytteilleasettajien keskuudessa: viime vuonna tapahtumaan osallistui 130 oppilaitosta, työnantajaa, koulutuksen tarjoajaa ja organisaatiota. Tapahtuma on maksuton opiskelijoille ja työttömille. Muualta Suomesta Studiaan tulevat kävijät saavat Onnibussilta 20 % kampanja-alennuksen.

Lue lisää tapahtumasta Studian sivuilta.

--------------------------

Tämä juttu on ilmestynyt aiemmin uutiskirjeessämme. Lue tuorein uutiskirjeemme täältä!