null Uudenmaan TE-toimiston rekrytointimessut tuo yhteen kaupan alan työnhakijat ja rekrytoivat yritykset

Uudenmaan TE-toimisto järjestää virtuaaliset kaupan ja asiakaspalvelualan rekrytointimessut 24.11. Tapahtumaan osallistuu useita mielenkiintoisia yrityksiä, jotka etsivät uusia työntekijöitä. Paikalle odotetaan myös paljon alasta kiinnostuneita työnhakijoita.

- Mukana olevat yritykset etsivät erityisesti myyjiä, hyllyttäjiä ja verkkokauppakeräilijöitä. Tarjolla on myös muita kiinnostavia työpaikkoja, eli kannattaa tulla rohkeasti mukaan tapaamaan työnantajia, kertoo Uudenmaan TE-toimiston johtava asiantuntija Laura Oinasmaa.

Messupäivän ohjelmassa on myös kaupan alan toimialakatsaus ja paneelikeskustelu alan yrittäjyydestä. Panelistit keskustelevat muun muassa yrittäjyyden alkutaipaleesta, askelmerkeistä, yrittäjyyttä tukevasta koulutuksesta sekä tahoista, jotka auttavat yritystoiminnan aloitusta koskevien mietteiden kanssa. Paneelikeskus lähetetään livenä kauppakeskus Sellosta 24.11. klo 12.

Työ kaupan alalla kannattaa

Oinasmaan mukaan kaupan ala sopii moneen elämäntilanteeseen ja eri-ikäisille työntekijöille. Alan töitä voi tehdä vaikka opiskelujen ohella tai kevyt- ja osa-aikayrittäjänä. Myös esimerkiksi perheelliset, yli 50-vuotiaat ja eläkeläiset voivat löytää itselleen sopivan työn kaupan alalta.

Alan työt sopivat hyvin myös alanvaihtajille tai vähäisen työkokemuksen omaaville työnhakijoille:

- Kaupan alan töissä ei aina tarvita aikaisempaa kokemusta tai koulutusta, eli alaa voi päästä kokeilemaan verrattain matalalla kynnyksellä. Toisaalta työnantajat tukevat melko hyvin työn ohessa kouluttautumista esimerkiksi oppisopimuskoulutuksilla, jolloin urapolun rakentaminenkin on hyvin tuettua. Eri koulutusvaihtoehdoista voi messuilla jutella paikalla olevien oppilaitosten edustajien kanssa, Oinasmaa selventää.

Kaupan alan työkokemus antaa myös hyviä valmiuksia moneen työelämässä arvostettuun osa-alueeseen.

- Kaupan alan ammattilaiset ovat hyviä asiakaspalvelussa ja asiakaslähtöisessä ajattelussa. Alalla työskentely kerryttää myös hyvin myynnillistä kokemusta ja rohkeutta myydä. Lisäksi liiketoiminnan periaatteet tulevat alalla helposti tutuksi. Kaupan ala on siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja nämä messut tarjoavat siihen loistavan tilaisuuden.

Ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan toimialakohtaisilla teemaviikoilla

Kaupan ja asiakaspalvelualan rekrytointimessut on Uudenmaan TE-toimiston järjestämän Teemasta toimeen -toimialaviikon pääohjelma.  Lokakuussa 2021 lanseeratut Teemasta toimeen- teemaviikot ovat Uudenmaan TE-toimiston uusi konsepti, jossa kohtaanto-ongelmaa ratkotaan eri toimialoihin keskittymällä.

Viikon 46 aikana on luvassa myös podcast-lähetys ja kansainvälisen rekrytoinnin tilaisuus yrityksille. Tietoa viikon ohjelmasta, mukana olevista yrityksistä ja linkit tapahtumiin löytyvät viikkoja varten luodulta verkkosivustolta.

Tapahtumista tiedotetaan myös sosiaalisessa mediassa: