null Uudenmaan TE-toimiston uusi konsepti toimii täsmäkeinona kohtaantohaasteisiin

Uudenmaan TE-toimisto edistää työnhakijoiden ja työntekijöiden kohtaamista uusilla, säännöllisesti järjestettävillä Teemasta toimeen -toimialaviikoilla.  Viikkojen tarkoitus on löytää uusia keinoja kohtaannon edistämiseksi.

Toimialaviikot ovat osa Uudenmaan TE-toimiston uutta toimintatapaa, jossa kohtaanto-ongelmaa pyritään ratkaisemaan eri toimialoihin keskittymällä.

- Olemme Uudenmaan TE-toimistossa siirtyneet toimialakohtaiseen työnantajalähtöiseen työnvälitykseen, jossa sekä yritys- että henkilöasiakkaiden osaamista ja osaamistarpeita selvitetään samanaikaisesti.  Teemasta toimeen -viikot ovat uusi, konkreettinen konsepti eri toimialojen esiin tuomiseen ja yhteistyöverkostojen rakentamiseen, kertoo Uudenmaan TE-toimiston palvelujohtaja Minna Helenius.

Jokaisen Teemasta toimeen -toimialaviikon aiheena on yksi ala, jota nostetaan viikon aikana esiin monesta eri näkökulmasta. Viikkojen aikana järjestetään ajankohtaista ja laadukkaasti toteutettua ohjelmaa niin työnhakijoille kuin yrityksille. Tapahtumien tarkoituksena on myös houkutella uusia tekijöitä niille aloille, joille tarvitaan lisää osaajia.

Kuva Kari Aihisesta ja Minna Heleniuksesta tekemässä ruokaa.

Minna Helenius valmistaa ruokaa yhdessä Kari Aihisen kanssa majoitus- ja ravitsemisalan teemaviikolla. Kuva: Antton Willberg.

Kokkailua ja keskustelua Kari Aihisen kanssa

​​Minna Helenius on myös mukana ensimmäisellä, majoitus- ja ravitsemisalan teemaviikolla. Viikko käynnistyy kokkiohjelmalla, jossa Helenius valmistaa ruokaa yhdessä julkkiskokki Kari Aihisen kanssa. Heleniusta ja Kaihista yhdistää rakkaus ruoanlaittoon, mistä he myös keskustelevat kokkailun lomassa.

- Keittiössä tarvitaan intohimoa ruoanlaittoon ja oikeaa asennetta.  Majoitus- ja ravitsemisala on hieno ja monimuotoinen ala, jolla on mahdollista luoda paljon erilaisia urapolkuja. Kari Aihisen matka yrittäjäksi on yksi esimerkki siitä, miltä ura alalla voi näyttää.  Toivomme, että ala elpyy ja löytää uusia tekijöitä vaikeiden korona- aikojen jälkeen, Helenius taustoittaa.

- Kun puhumme majoitus- ja ravitsemisalan tulevaisuudesta, on tärkeää muistaa myös vastuullisuusnäkökulma: Miten alan eettisyyttä tullaan huomioimaan tulevaisuudessa?

Viikolla 43 järjestettävän virtuaalisen majoitus- ja ravintola-alan teemaviikon ohjelmassa on kokkiohjelman lisäksi muun muassa työnhakusparrausta, paneelikeskustelu ja yrityksille suunnattu kansainvälisen rekrytoinnin tilaisuus. Viikon päätapahtuma on rekrytointitapahtuma, joka järjestetään tapahtumaa varten räätälöidyllä virtuaalialustalla keskiviikkona 27.10. klo 13–16.

Lue lisää osoitteessa teemastatoimeen.fi

Uudenmaan TE-toimisto järjestää loppuvuodesta 2021 myös kaupan- ja asiakaspalvelualan teemaviikon marraskuussa viikolla 47. Teemaviikot jatkuvat tämän jälkeen tammikuussa 2022. Tietoa teemaviikkojen aikatauluista, ohjelmasta ja linkit tapahtumaan löytyy viikkoja varten luodulta verkkosivustolta.

Tapahtumista tiedotetaan myös sosiaalisessa mediassa:

Lisätietoja

Lisätietoja toimialaviikoista antaa viestintäpäällikkö Jutta Valkeinen: jutta.valkeinen@te-toimisto.fi.