null Vantaan Luotsi-hanke auttaa työttömiä työnhaussa

Luotsi-hankkeen projektipäällikkö Heidi Böckerman ja uravalmentaja Kirsi Kämäräinen.

Tule mukaan työnhaun taitoja valmentavaan Luotsi-hankkeeseen! Luotsi-hankkeessa järjestetään työnhaun ryhmä- ja yksilövalmennusta sekä avointa työnhaun pop up -neuvontaa eri puolilla Vantaata.  Kuvassa Luotsi-pyörän ohjaimissa hankkeen projektipäällikkö Heidi Böckerman ja kyydissä uravalmentaja Kirsi Kämäräinen.

Oletko vantaalainen yli 30-vuotias ja ollut yli vuoden työttömänä? Tule mukaan työnhaun taitoja valmentavaan Luotsi-hankkeeseen!

Luotsi-hankkeessa järjestetään työnhaun ryhmä- ja yksilövalmennusta sekä avointa työnhaun pop up -neuvontaa eri puolilla Vantaata. Projektipäällikkö Heidi Böckermanin mukaan Luotsi-hanke on jatkoa kolme vuotta kestäneelle Työrastille, jota toteutettiin Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla. Koska Työrastia ei enää ollut mahdollisuutta jatkaa, työryhmä mietti, mitä tuoda päättyneestä Työrastista Luotsi-hankkeeseen ja päätyi siihen, että sekä yksilö- ja ryhmävalmennusta jatkettiin.  

Tällä hetkellä Luotsi-hankkeeseen osallistuvat pääsevät kolmelle neljän tunnin valmennuskerralle, jonka rinnalla kulkee jokaiselle räätälöity yksilövalmennus. Luotsi-hankkeessa työnhakija saa itse valita valmennuksen ajankohdan ja sisällön tarpeidensa mukaan. Vantaalla yksilövalmennuksia tarjotaan mm. Koivukylässä, Hosantiellä sijaitsevassa Luotsin toimipisteessä sekä Tikkurilassa. Ryhmävalmennuksia järjestetään Tikkurilan kirjastossa ja Hosantiellä sijaitsevissa Luotsin ryhmätiloissa.

 

Työnhaun pop up –neuvontaa

Luotsi-hankkeessa järjestetään myös työnhaun pop up -neuvontaa. Uravalmentaja Kirsi Kämäräisen mukaan Luotsi-hanke jalkautuu sinne, missä sitä tarvitaan, kuten seurakuntiin ja kirjastoihin eri puolille Vantaata. Luotsilla on neuvontapiste Vantaa-infoissa koko kevään. Vantaa-infoista löytyvät yhden katon alta kaikki kuntalaisten palvelut Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Korsossa – ja nyt myös Luotsi-hanke.

"Kun jalkaudumme eri puolille Vantaata, syntyy spontaaneja kohtaamisia. Asiakas voi olla esimerkiksi menossa työhaastatteluun tai toivoa neuvoja CV:n teossa", Kämäräinen kertoo.

Lisäksi TE-toimisto järjestää infotilaisuuksia Luotsi-hankkeesta joka toinen viikko. Jonkin verran asiakkaita tulee myös Vantaan TYP:in (työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu) kautta. "Ei tarvitse odottaa, että TE-toimiston asiantuntija ohjaa palveluun, vaan voi itse ottaa yhteyttä, soittaa tai laittaa sähköpostia", Kämäräinen kehottaa.

Luotsin uravalmentajat tavoittaa joko puhelimitse 050 314 5463 tai sähköpostitse luotsi@vantaa.fi.

 

Työnhaun osaamisen neuvontaa ja sparrausta

Tällä hetkellä hankkeessa on mukana etupäässä 40-55 –vuotiaita. Osalla työttömyys on voinut kestää jo vuosia. On tärkeää, että työnhakija osaa sanoittaa oman osaamisensa ja tuoda se työnantajalle näkyviin. Tässä auttavat Luotsi-hankkeen uravalmentajat.

"Tarjoamme työnhakuun liittyvää monipuolista neuvontaa, jotta työnhakija tietää, mistä työtä voi löytää ja millä keinoin", Böckerman kertoo. "Käymme läpi myös työhaastatteluun valmistautumisen ja tarjoamme lisäksi apua kuvien käyttöön ja video CV:n tekoon."

"Ryhmävalmennuksista löytyy kolme eri teemaa, minkä lisäksi järjestämme työpajoja tarpeen mukaan. Jos on tarve tehdä video-CV tai harjoitella ryhmähaastattelua, järjestetään niistä työpaja. Järjestämme työpajoja oikeastaan ihan mistä vaan asiakkaat haluavat, kunhan se jollain tavalla liittyy työnhakuun", Böckerman korostaa.

"Olemme saaneet TE-toimistosta viestiä, että asiakkaat kaipaavat enemmän neuvontaa, niin työpaikan etsimiseen kuin tietotekniikan hyödyntämiseen työnhaussa. Meillä on aikaa asiakkaalle ja palvelu muodostuu aina asiakkaan toiveiden mukaan", Kämäräinen toteaa.

Luotsi-hankkeen projektipäällikkö Heidi Böckerman ja uravalmentaja Kirsi Kämäräinen.

Luotsi-hanke on aktiivisuuden ehdot täyttävä palvelu

Kämäräinen korostaa, että Luotsi-hanke on työnhakijalle täysin vapaaehtoinen. Se täyttää aktiivimallin aktiivisuusehdon (1.4. alkaen).

Luotsi-hanke saa TE-toimiston työllisyyspoliittista avustusta. Avustuksella edistetään niiden työttömien työnhakijoiden työllistymistä, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Luotsi-hankkeella on rahoitus tälle vuodelle ja näillä näkymin hankkeelle aiotaan hakea rahoitusta ensi vuodelle.

Böckerman toivoo, että tulevaisuudessa yli vuoden työttömyyden raja poistettaisiin palvelusta. Työnhaku kun voi olla ajankohtaista, vaikka ei olisikaan vielä työtön.

"On kaikkien etu, mitä nopeammin apua saa ja työ löytyy", Kämäräinen painottaa. "Työnhakijoiden onnistumisen kokemukset tuovat iloa myös Luotsi-hankkeessa työskenteleville."

Seuraavat Luotsi-hankkeen ryhmävalmennukset alkavat 20.5.2019 ja 17.6.2019 Tikkurilan kirjastossa. Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan? Soita 050 314 5463 tai lähetä sähköpostia luotsi@vantaa.fi!