Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Ohjeita palvelusajan päättäville

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa heti palvelusajan päättymisen jälkeen, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen palvelusajan päättymistä ja ilmoittaa etukäteen ensimmäisen työttömyyspäiväsi. Jos ilmoittaudut työnhakijaksi vasta palvelusajan päättymisen jälkeen, oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä.

Tässä toimintaohjeita palvelusajan päättymiseen.

Ilmoittaudu työnhakijaksi

Kätevimmin ilmoittaudut työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa omilla pankkitunnuksillasi tai sirullisella henkilökortilla.

Ilmoita kaikki työsuhteesi kahden viimeisen vuoden ajalta sekä myös muut työnhaun kannalta merkitykselliset työsuhteet ja koulutustiedot. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Lähettämisen jälkeen saat ohjeet, miten jatkat asiointia. Varaudu esittämään tutkinto- ja työtodistuksesi sekä todistuksen palvelusajasta.

Jos käytössäsi ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, katso ilmoittautumisohjeet Pirkanmaan TE-toimiston asiointiohjeesta.

Oma asiointi -palveluun

Pirkanmaan TE-toimiston asiointiohje työnhakijalle

Ilmoittautumisen jälkeen

Palvelutarpeesi arvioidaan antamiesi tietojen perusteella. Jos tilanteesi edellyttää henkilökohtaista palvelua, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai postitse kahden viikon kuluessa työnhakusi alkamisesta. Jos sinulla ei ole tarvetta asiantuntijapalveluun, emme ota sinuun yhteyttä vaan työnhakusi on voimassa verkkopalvelun ilmoittaman ajan.

Lähetämme Kelalle tai työttömyyskassallesi lausunnon etuuden maksamista varten, kun olemme selvittäneet oikeutesi työttömyysetuuteen.

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Hae työttömyysturvaa

Työttömyysetuus edellyttää voimassa olevaa työnhakua. Myös omavastuuaika alkaa vasta, kun olet aloittanut työnhakusi. Omavastuuaikana ei makseta työttömyysetuutta. Noudata työttömyysturvan hakemisessa Kelan tai oman työttömyyskassasi ohjeita.

Kelan pikaopas asevelvolliselle

Kelan työmarkkinatuki

Näin haet Kelan työmarkkinatukea

Työttömyyspäivien ilmoittaminen Kelalle

Ansiopäivärahan hakeminen työttömyyskassasta

Hae työtä omatoimisesti

Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen olet mukana, kun etsimme sopivia henkilöitä TE-  toimistoon avoimeksi ilmoitettuihin työpaikkoihin. Työnhakijana olo ei kuitenkaan korvaa omaa aktiivisuutta työnhaussa. Aloita siis työpaikan hakeminen jo ennen palvelusajan päättymistä tai heti päättymisen jälkeen.

Vinkkejä työnhakuun

Työmarkkinatorin Hakupalveluun

Toimi työnhakijana TE-toimiston kanssa sopimallasi tavalla

Teemme yhdessä työllistymissuunnitelman, jossa sovimme työnhakusi tavoitteista, omista tehtävistäsi ja tarvitsemistasi palveluista. Toimimalla suunnitelmassa sovitulla tavalla ja ilmoittamalla mahdollisista muutoksista työnhakutilanteessasi varmistat työpaikan löytämisen mahdollisimman nopeasti ja työttömyysetuuden saamisen.

Työllistymissuunnitelma

Näin asioit kanssamme

Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Lue myös

Kesätyöntekijöiden työehdot samanlaiset kuin muillakin (tyosuojelu.fi)