Ajankohtaiset

<< Takaisin

null TE-palvelut Ylöjärvellä

TE-palvelut Ylöjärvellä

Ylöjärvellä työskentelee kolme Pirkanmaan TE-toimiston asiantuntijaa, jotka erikoistuvat etenkin enemmän työllistymisen tukea tarvitseviin asiakkaisiin sekä monialaisen palvelun (TYP) asiakkaisiin ja alle 30-vuotiaiden nuorten palvelutarpeisiin. Asiakkaita palvellaan aikavarauksella.

Muita asiakkaita palvellaan keskitetysti Tampereelta käsin ja myös useimmat asiakkaiden TE-palveluihin liittyvät päätökset ja valinnat tehdään keskitetysti.

Halutessaan Ylöjärven asiakkaat voivat tavata työnhaun ohjaajan yhtenä päivänä viikossa (keskiviikkoisin). Ohjaaja antaa apua etenkin sähköiseen asiointiin ja vastaa erilaisiin työnhakuun liittyviin kysymyksiin. Paikalliset uravalmennusryhmät ovat suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Valmennuksesta saa tukea urasuunnitelmien selkiyttämiseen sekä ohjausta työhön ja koulutukseen hakeutumiseen.

Yhteistä toimintaa tiiviissä yhteistyössä

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita. Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja asiakas tarvitsee työllistymisensä edistämiseksi. Asiakkaalle voidaan tarjota julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.

Ylöjärvellä monialainen yhteispalvelu ja aktivointisuunnitelmat toteutetaan paikallisesti yhdessä kaupungin työllisyyspalveluiden työtekijöiden kanssa. Yhteistyön avulla asiakas ohjautuu sekä kaupungin työllisyyspalveluiden ja TE-palveluiden pariin. Myös työllistämisvelvoitteen piirissä olevat asiakkaat palvellaan yhteistyössä paikallisesti.

Pirkanmaan TE-toimisto ja Ylöjärven kaupunki suunnittelevat ja kehittävät yhteistä toimintaa tiiviissä yhteistyössä. Yhteistyön myötä asiakkaat saavat monipuolisempia ja yksilöllisempiä palveluja.

Lisätietoja

  • Palvelupäällikkö, Airi Mast, airi.mast@te-toimisto.fi
  • Palveluesimies, Kari Kilpeläinen, kari.kilpelainen@te-toimisto.fi

Palvelumme