Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Työtä ja tietoa nuorille osaajille!

Alle 30-vuotiaat osaajat ja valmistumisen kynnyksellä olevat nuoret aikuiset kohtaavat työnantajia Tampereen Tullikamarin Pakkahuonella torstaina 3.5.2018 klo 13–15 välisenä aikana. Nuorille Töitä Pirkanmaa -ilmaistapahtuma tarjoaa kattavan valikoiman työpaikkoja, koulutusvaihtoehtoja ja tietoa tulevaisuutta pohtiville.

"Talouskasvu vauhdittaa myös nuorten osaajien työllistymistä ja olemme siitä Nuorille Töitä Pirkanmaa -tiimin kanssa erittäin tyytyväisiä.", toteaa Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakoordinaattori Jenni Tuoresjärvi. Nuorille Töitä Pirkanmaa -tapahtumassa tavataan tänäkin vuonna työnantajia eri toimialoilta. Nuoria osaajia haetaan nyt esimerkiksi sisälogistiikan, kaupan alan, asiakaspalvelun, toimistotyön, terveydenhoidon, ravintola-alan, rakennus- ja kuljetusalan sekä tuotannon tehtäviin.

Uusia ideoita työnhakuun, välineitä ja vinkkejä työelämään sekä osaamisen markkinointiin annetaan tapahtuman työnhakuklubilla. Klubin edustajien juttusilla kannattaa vierailla, kun kartoittaa työnhaun askeleita tai haluaa kevyttä ohjausta esimerkiksi CV:n ja hakemuksen tekoon. Vastavalmistuneet saavat työnhakuklubilta myös etuusneuvontaa. "Eri tietoalueilta löytää lisäksi jatkokoulutusmahdollisuuksia, yrittäjyysneuvontaa ja kansainvälisiä vaihtoehtoja. Osallistujat saavat vastaukset, vinkit ja työnhaun tuen yhtenä iltapäivänä saman katon alta, mutta tarjolla on tietysti etenkin työpaikkoja. Myös kansainvälisyys on osa tätä päivää ja työskentely ulkomailla hyödyttää tulevaisuuden työuran rakentamisessa. Kansainvälisyys on valttikortti, sillä moni yritys toimii globaalisti."

Näin haet työtä tapahtumassa ja sen jälkeenkin

  1. Hio ansioluettelosi kuntoon osallistumalla esimerkiksi työnhaun valmennuksiin. Tutustu myös LinkedIn - profiilin hyödyntämiseen. Suomalaisen osaamisen myyntivaltteina voidaan mainita koulutuspohja, kielitaito, suvaitsevaisuus ja luotettavuus. Myös harrastuksista ja luottamustehtävistä on hyötyä. Nämä esimerkit kannattaa muistaa, kun CV ei vielä pursua merkinnöistä.
  2. Mieti etukäteen, minkä yrityksen edustajia haluat erityisesti tavata. Tutustu yrityksen toimintaan etukäteen ja pohdi, mitä voit tarjota heille.
  3. Ota mukaasi useita kopioita ansioluettelostasi. Kampaa tukka taakse, ota elämä eteen ja matkaa kohti Pakkahuonetta torstaina 3.5.2018!
  4. Juttele yritysten edustajien kanssa. Kerro itsestäsi, osaamisesta ja esitä sinua askarruttavat kysymykset. Anna CV:si kaikille sinusta kiinnostuneille ja jätä lähtemätön vaikutus.
  5. Suuntaa työnhakuklubille, kun tarvitset vinkkejä ansioluetteloosi tai työnhaun kehittämiseen. Klubilta saat apua sekä tarvittaessa myös työnantajakontakteja. Nuorten palveluiden ja toimeentulon asiantuntijat antavat myös neuvoja etuusasioihin, osaamisen kehittämiseen ja muihin työnhaun palveluihin liittyen.

Lisätietoja tapahtumasta saat osoitteesta www.nuorilletoitapir.fi. Liity myös somen seuraajaksi @nuorilletoitapir #nuorilletöitä.

Päivitetty: 06.07.2023