null Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut nuorten yrittäjien GetTogether-tapahtumassa

Elokuun lopulla Hyvinkäällä järjestetty GetTogether-tapahtuma keräsi paikalle nuoria yrittäjiä ympäri Suomea. Myös Uudenmaan TE-toimisto oli mukana tässä Entertainment as business -teemalla kulkeneessa tapahtumassa. Puheenvuoroja kuultiin muun muassa ammatikseen twerkkaavalta Tia-Maria Sokalta, Troot Networkin toimitusjohtaja Joona Haataiselta ja itseään Etelä-Pohjanmaan rehellisimmäksi autokauppiaaksi tituleeranneelta Auto-Heikkilän Ville Heikkilältä.

Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä järjestetyn tapahtuman teemana oli viihde liiketoimintana.

Troot Networkin toimitusjohtaja Joona Haatainen kertomassa yrityksensä tarinaa.

Uudenmaan TE-toimistosta yrittäjien kanssa verkostoitumassa olleet projektisuunnittelija Henna Koivula ja yrityspalveluiden asiantuntija Saija Repo pitivät TE-toimiston osallistumista tämän kaltaiseen tapahtumaan erittäin positiivisena.

"Oli mukava nähdä, että ihmiset mielellään juttelivat ja kertoivat kokemuksiaan TE-toimistosta. Näkisin että on hyvä olla mukana tapahtumissa, joissa tällaisiin keskusteluihin syntyy mahdollisuus", Repo totesi tapahtuman jälkeen.

Uudenmaan TE-toimisto oli tapahtumassa näkyvillä muun muassa yritysasiakkuuskoordinaattori Markku Vistin muodossa..

..sekä tv-ruutujen välityksellä.

Starttirahalla alkuun ja Yrittäjästä työnantajaksi -palvelulla kasvupolulle

Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluiden esimies Riku Hautamäki osallistui puolestaan Suomen Yrittäjien Leo Kadieffin vetämään paneelikeskusteluun. Keskustelua käytiin esimerkiksi kevytyrittäjyydestä, jonka todettiin olevan hankala käsite, koska lainsäädäntö ei nykyisellään virallisesti tunne kevytyrittäjyyden käsitettä.

Paneelikeskustelussa pohdittiin ratkaisuja muun muassa siihen, miten yrittäjä uskaltaisi helpommin palkata työntekijän.

"Starttiraha sekä uusi mahdollisuus kokeilla yritystoimintaa neljän kuukauden ajan madaltavat kynnystä yrittäjyyden aloittamiseen", kertoi Hautamäki.

Hautamäen mukaan TE-toimiston kautta yrittäjäksi lähtevien määrä näyttää kasvavan tänä vuonna. Hän muistutti myös, että TE-toimistoon kannattaa aina ottaa yhteyttä, kun pohtii työntekijän rekrytoimista tai jos ylipäänsä haluaa tietää, millaisia palveluja yrittäjälle on tarjolla. Tällä hetkellä käynnissä on esimerkiksi Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu, joka on suunnattu ensimmäisen työntekijän rekrytoimista pohtiville yksinyrittäjille ja kimppayrittäjille.

Uudenmaan TE-toimiston Henna Koivula kehotti yrittäjiä juttusille myös ruudun takaa.

Tutustu yrityspalveluihimme kahdessa minuutissa videon muodossa! Vai tiedätkö jo, että olet kiinnostunut nimenomaan palkkatuesta? Lue lisää aloittavan yrittäjän palveluistamme täältä ja työnantajan palveluistamme täältä.

Tsekkaa myös Uudenmaan TE-toimiston uusi etenkin nuorille suunnattu Instagram-tili. Sieltä löydät esimerkiksi tunnelmapaloja GetTogetheristä tarinan muodossa.

Bisnespukeutumisessa oli havaittavissa ilahduttavaa vaihtelua.