Asiointi koronatilanteessa

Työnhakija: Tutustu valtakunnallisilla sivuillamme, miten koronatilanne vaikuttaa TE-palveluissa asiointiin.

Asiointia toimipaikoissamme on rajoitettu 30.11.2020-31.3.2021

Uudenmaan TE-toimiston Vantaan sekä Helsingin keskustan ja Itäkeskuksen toimipaikkojen asiakastilat ovat kokonaan suljettuja 31.3.2021 saakka.

Asiointia rajoitetaan 30.11.2020–31.3.2021 huomattavasti myös muiden toimipaikkojemme asiakastiloissa. Lähes kaikki asiointi tapahtuu verkossa Oma asiointi -palvelussa tai puhelimitse. Asiakastilat ovat käytössäsi ainoastaan, jos et pysty ilmoittautumaan työnhakijaksi verkon kautta ja tarvitset apua paperisen ilmoittautumislomakkeen täytössä.

Voit lähettää asiakirjoja meille myös turvasähköpostilla tai postitse.

Joudumme myös rajoittamaan asiakkaiden määrää asiakastiloissa huolehtiaksemme asioinnin turvallisuudesta. Itsepalvelupäätteet eivät ole käytössä.

Suosittelemme käyttämään omaa kasvomaskia asioinnin ajan. Muistathan myös huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.​

Jos sinulla on flunssan oireita, ethän tule edellä mainituissakaan tilanteissa sisään asiakastiloihimme.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Löydät hyvät ohjeet työnhakijaksi ilmoittautumiseen valtakunnallisilta verkkosivuiltamme. Sähköinen ilmoittautuminen Oma asiointi -palvelussa on ensisijainen tapa. Toinen tapa on verkkolomake, joka ei vaadi vahvaa tunnistautumista. Jos nämä eivät onnistu, voit tuoda suomi.fi-sivulta tulostetun, täytetyn ja allekirjoitetun työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen toimipaikkojemme ovilta löytyviin postilaatikkoihimme tai lähettää lomakkeen meille postitse. Tällöin työnhakusi käynnistyy siitä päivästä alkaen, kun vastaanotamme lomakkeen.

Tarvittaessa voit myös hakea päivämääräleimalla varustetun ilmoittautumislomakkeen auki olevista toimipaikoistamme, täyttää sen kotona ja lähettää meille kahden viikon sisällä. Tällöin työnhakusi käynnistetään takautuvasti kyseistä päivästä alkaen. Jos et pysty täyttämään ilmoittautumislomaketta itse, niin saat apua sen täyttämiseen toimipaikoissamme. Vantaan sekä Helsingin Itäkeskuksen ja keskustan toimipaikat ovat kokonaan suljettuja, eikä niistä saa myöskään päivämääräleimalla varustettuja ilmoittautumislomakkeita.

Asiakastapaamiset, tapahtumat ja palvelut

Etukäteen sovitut asiakastapaamiset järjestetään toistaiseksi vain puhelimitse. Infotilaisuudet ja rekrytointitapahtumat jatkuvat verkossa 31.3.2021 saakka.

Lue minkälaisia paikallisia palveluja tarjoamme työnhakusi tueksi tällä hetkellä. Jos koet huolta tai epävarmuutta työttömäksi jäämisen, lomautuksen tai yritystoiminnan äkillisen lakkaamisen vuoksi, psykologimme tarjoavat keskustelutukea.

TE-palveluiden ajankohtaisia uutisia löydät valtakunnallisilta sivuiltamme.

Työnantaja: Tietoa yritysten muutostilanteisiin löydät valtakunnallisilta sivuiltamme. Lue minkälaisia paikallisia palveluja tarjoamme työnantajan tueksi koronatilanteessa. Uudenmaan alueella yt-neuvotteluesitykset ja tiedot lomautuksista toimitetaan osoitteeseen: muutosturva.uusimaa@te-toimisto.fi. Huomioithan, että tämä sähköpostiosoite on tarkoitettu vain työnantajille.