Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Työllistymispolkuja –tapahtumasta tuli yleisömenestys!

Pirkanmaan TE-toimisto järjesti ensimmäistä kertaa Työllistymispolkuja –tapahtuman, jossa välityömarkkinoiden toimijat sekä työnhakijat kohtasivat. Tapahtumalle oli selkeästi tarvetta, sillä paikalle saapui arviolta 350-400 kiinnostunutta työnhakijaa. Sekä toimijoiden että asiakkaiden antama palaute tapahtumasta oli erittäin positiivista.

 

Iltapäivän tavoitteena oli, että työnhakijat saavat tietoa työkokeilu- ja palkkatukimahdollisuuksista, työllistymistä edistävistä palveluista sekä ennen kaikkea löytävät konkreettisia polkuja työelämään.

Tapahtuma järjestettiin infotorityyppisesti 10.10. klo 13-15. Tapahtumassa oli mukana yhteensä 15 välityömarkkinoilla toimivaa yhdistystä ja projektia sekä TE-toimisto, TYPA ja TYP. ATK-luokka Sertingissä oli esillä avoimia palkkatukipaikkoja, jotka kiinnostivat ruuhkaksi asti. Verkkoneuvojilta saadun palautteen mukaan moni asiakas tarttuikin tuumasta toimeen ja soitti saman tien työnantajalle.

Tapahtumaan osallistuneet asiakkaat pääsivät päivittämään työllistymissuunnitelmansa esim. työkokeilun ja palkkatuen osalta. Työnhakija-asiakkaat antoivat tapahtumalle yleisarvosanaksi 8.

Enemmistö koki saaneensa hyödyllistä tietoa palkkatuki- jatyökokeilumahdollisuuksista sekä muista työllistymistä edistävistä palveluista. Moni oli tyytyväinen, että tapahtumassa sai konkreettisia väyliä työllistymiseen. Tuleviin tapahtumiin toivottiin toimijoiden tietoiskuja, enemmän palveluntarjoajia sekä lisää työpaikkoja.

Työllistymispolkuja –tapahtuman markkinointi onnistui erinomaisesti, mistä tulikin runsaasti kiitosta tapahtumaan osallistuneilta toimijoilta. He antoivat tapahtumalle yleisarvosanaksi 9 (asteikolla 4-10). Kiitosta tuli myös järjestelyistä, tiloista ja mahdollisuudesta verkostoitua. Erityisen tyytyväisiä oltiin asiakaskontakteihin ja siihen, että tapahtuman poiki paljon potentiaalisia  asiakkaita ja ehdokkaita työkokeiluun tai työllistettäväksi palkkatuella. Esim. SPR:n Kontti sai sovittua haastatteluita kokonaisen päivän verran.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Hanne Koskela p. 0295 045 613, hanne.koskela@te-toimisto.fi