Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun päättyminen siirtää asiakkaat kunnilta TE-toimistolle

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyy 31.12.2018 ja asiakkaat siirtyvät kunnilta TE-toimiston asiakkaiksi 1.1.2019. Pirkanmaalla julkisista työvoima- ja yrityspalveluista vastaa jatkossa TE-toimisto. Uusien asiakkaiden ohjaus kuntien palveluiden piiriin on päättynyt 1.10.2018. Kokeilun piirissä on vielä noin 20 000 asiakasta. 

Alueellinen kokeilu huolehtii asiakaskohderyhmään kuuluvien palveluista aina 31.12.2018 asti. Jos olet työllistymistä edistävässä palvelussa kokeilun kautta, palvelu jatkuu normaalisti aina sen päättymiseen asti. 

Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirretään automaattisesti kunnilta TE-toimistoon asiakastietojärjestelmässä eikä siirrosta aiheudu toimenpiteitä asiakkaalle. Asiakassiirron alkuvaiheessa asiakaspalvelussamme saattaa esiintyä ruuhkaa.

Kokeilun päättyminen ei aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi

Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi. Muista kuitenkin hoitaa työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja asioi tarvittaessa Oma asiointi –palvelun kautta.

TE-toimiston kanssa voit asioida monella eri tavalla

Pirkanmaan TE-toimisto palvelee asiakkaitaan Tampereella ja useassa yhteispalvelupisteessä. Lähimmän asiointipaikkasi voit tarkistaa osoitteessa toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/yhteystiedot.

 • Asioi kanssamme ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palvelua käyttäen. Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset.
   
 • TE-puhelinpalvelujen numeroista saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikista TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön.
  • Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Työttömyysturvaneuvonta, puh. 0295 020 701, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Uraohjaus, puh. 0295 020 720, maanantaisin ja torstaisin klo 12-16
 • TE-palvelujen chat auttaa, kun tarvitset apua verkkoasioinnissa. Chatin kautta et voi ilmoittautua työnhakijaksi tai ilmoittaa muuttuneista tiedoista, mutta saat sillä apua ja neuvoja Oma asiointi -palvelun käyttöön liittyen.
   
 • Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta ja otamme sinuun yhteyttä puhelimitse.
   
 • Kasvokkain tapahtuvan henkilökohtaisen aikavarauksen tarve arvioidaan ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa. Yhteydenottopyyntö jätetään Oma asiointi -palvelun kautta.
   
 • Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Työnhaun ohjaajilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin eivätkä he tee työvoimapoliittisia lausuntoja. Pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi asioinnin onnistumiseksi.

Lisätietoa asioinnista TE-toimiston kanssa

TE-palveluilla edistät työllistymistäsi

TE-palveluiden valtakunnalliselta sivustolta löydät avoinna olevia työpaikkoja, haussa olevat työvoimakoulutukset ja tietoa TE-palveluista. Alueelliseen palvelutarjontaan voit tutustua Pirkanmaan TE-toimiston kotisivuilla ja sähköpostitse toimitettavan sähköisen palvelutiedotteemme kautta. Palvelutiedotteen ajankohtaistarjontaan tutustumalla ja myös sosiaalisen median kanaviamme seuraamalla saat tuoretta tietoa eri vaihtoehdoista työllistymisen edistämiseksi.

Alueellisella yhteistyöllä uusia palveluratkaisuja

Pirkanmaan TE-toimisto tekee aktiivista työllisyydenhoidon verkostoyhteistyötä myös jatkossa esimerkiksi työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelu TYP:n, Nuorten talo Ohjaamon sekä erilaisten pilottien kautta. Uusilla yhteistyömalleilla rakennamme tulevaisuuden työllisyyspalveluita, joita sinäkin voit jatkossa hyödyntää.

Tuleva asiakassiirto perustuu lakiin

Pirkanmaalla käynnistyi 1.8.2017 työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu, joka päättyy 31.12.2018. Kokeilun aikana Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun ovat tarjonneet työllisyyspalveluja työttömille työnhakijoille. Tuleva muutos kohderyhmän palveluissa perustuu lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta.

Alueellinen työllisyyskokeilu Pirkanmaan TE-toimiston kotisivuilla

Alueellinen työllisyyskokeilu Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden sivuilla

Asiakastiedote