null Työnhakuvalmennuksista apua ja tukea työpaikan metsästykseen

Uudenmaan TE-toimiston kautta voi ilmoittautua moniin eri työnhakuvalmennuksiin. Tarjolla on niin verkon kautta toteutettavia henkilökohtaisia uravalmennuksia, työnhakuvalmennuksia, joissa saat itsellesi ryhmän tuen kuin it-painotteisia työnhakuvalmennuksia, joissa opetellaan perus it-taitoja. Valmennuksissa saat yksityisen valmennusyrityksen palvelut käyttöösi veloituksetta. Alla löydät linkit elokuussa alkaviin valmennuksiin. Henkilökohtainen uravalmennus verkon kautta puolestaan toteutetaan non-stoppina, jonka ansiosta voit aloittaa valmennuksen silloin kuin sinulle sopii. Valmennus toteutetaan kolmen viikon aikana. Valmennuksen numero on 672337.

Palvelun avulla voit hyödyntää valmennusyrityksen asiantuntemusta, luot uusia verkostoja sekä saat hyviä vinkkejä piilotyöpaikkojen löytämiseen. Valmennusten sisältö vaihtelee eri palveluntuottajien kesken, mutta saat yleisesti tietoa, miten tuoda omia vahvuuksiasi esille hakemusprosessissa, saat työelämä- ja työmarkkinatietoutta sekä opit uusia työnhakumenetelmiä ja sosiaalisen median hyödyntämistä työnhaussa. Valmennuksista saa muun muassa apua ansioluettelon hiomiseen sekä vinkkejä työhaastatteluun valmistautumiseen sekä piilotyöpaikkojen hakemiseen. Tavoitteena on, että valmennuksen aikana jokainen osallistuja hakee vähintään yhtä työpaikkaa. Työnhakuvalmennuksen sisällöt räätälöidään kohderyhmän tarpeiden mukaan. Lisäksi monessa valmennuksessa saat myös henkilökohtaista ohjausta verkossa.

Tänä vuonna valmennusten kohderyhminä ovat olleet nuoret (yli ja alle 25-vuotiaat), yli 50-vuotiaat, korkeasti koulutetut, maahanmuuttajat, joille tarjotaan sekä englanninkielisiä valmennuksia että verkkovalmennuksia suomeksi sekä luovien alojen asiantuntijat. Lisäksi tarjolla on yleisesti kaikille sopivia valmennuksia. Valmennusten kesto on yleensä 5 + 1 päivää, joista viimeinen on seurantapäivä. Sen sijaan atk-painotteisten työnhakuvalmennusten kesto on kohderyhmästä riippuen 10–15 päivää. Lyhempiin valmennuksiin sisältyy myös mahdollisuus saada henkilökohtaista verkko-ohjausta kuukauden ajan valmennuksen päättymisestä. Pidemmissä 10–15 päivän valmennuksissa pystytään antamaan räätälöidympää yksilöohjausta.

Työnhakuvalmennuksiin osallistuu vuosittain noin 1 400 työnhakijaa. Ryhmiä on tänä vuonna jopa 103, joista syksyllä alkaa 48. Uudellamaalla järjestettävät ura- ja työnhakuvalmennukset ovat tarkoitettu TE-toimiston henkilöasiakkaille. Valmennuksia järjestetään vuoden ympäri ja niihin osallistuminen on maksutonta. Jos olet sopinut valmennukseen osallistumisesta työllistymissuunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Myös kulukorvauksen saaminen valmennuksen aikana voi olla mahdollista.

Asiakkaiden kokemuksia valmennuksista:

"Olen nyt avoimempi jatkosuunnitelmien suhteen, ja mietin töiden etsimisen lisäksi myös opiskelua."

"Sain kuulla paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä faktaa työelämästä, työnhausta ja muusta vastaavasta."

"Innostava ja kannustava ilmapiiri."

Valmennukseen hakeutuminen:

Valmennuksiin hakeudutaan ottamalla yhteyttä Uudenmaan TE-toimistoon.

Valmennuksiin tulee ilmoittautua viimeistään noin kahta viikkoa ennen valmennuksen alkamista.

Elokuussa alkavia valmennuksia:

Palveluntuottajina toimivat Valmennuskeskus Public, Amiedu, Edupoli, Helsingin Ura-instituutti, Kirsikkapuisto, KK valmennuskeskus, Luksia koulutus sekä Cimson Koulutuspalvelut.

Jos kaipaat pidempää valmennusta, voit ilmoittautua vertaistukivalmennukseen Kahdessa kuukaudessa tuloksiin: http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/kahdessa-kuukaudessa-tuloksiin. Nimensä mukaisesti palvelussa tähdätään tuloksiin jo kahdessa kuukaudessa.