EURES auttaa rekrytoinnissa Euroopasta

EURES on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella.

Mikäli työnantaja ei löydä sopivaa työntekijää kotimaasta, hakua voidaan laajentaa Eurooppaan (EU-maat, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein). TE-palvelujen kansainvälisen työnvälityksen EURES-asiantuntijat kuuluvat laajaan eurooppalaiseen julkisten työhallintojen yhteistyöverkostoon (European Employment Services).

Eures-asiantuntijoilta saat apua

  • rekrytoinnin suunnitteluun ja käynnistämiseen
  • soveltuvan kohdemaan valintaan ja yhteydenpitoon
  • tiedusteluihin vastaamiseen, hakemusten vastaanottoon ja esivalintaan
  • työyhteisön monikulttuurisuusperehdytykseen

EURES-portaali − työnantajien ja työnhakijoiden kohtauspaikka

Jos työnantaja etsii eurooppalaisia työnhakijoita, avoin työpaikka voidaan ilmoittaa te-palvelut.fi -verkkopalveluun ja kertoa, että paikka halutaan kansainväliseen hakuun. Työpaikkailmoitus siirtyy tällöin EURES-portaaliin, joka on yhteiseurooppalainen työnantajien ja -hakijoiden kohtauspaikka. Portaalissa olevasta CV-pankista voi etsiä myös aloittain sopivia eurooppalaisia työnhakijaehdokkaita.

Lisätietoja löydät EURES-verkoston sivuilta.

Rekrytointitilaisuudet – paikan päällä tai virtuaalisesti

Rekrytoiva työnantaja voi halutessaan osallistua EURES-verkoston järjestämiin rekrytointitilaisuuksiin sopivassa kohdemaassa Euroopassa. EURES-asiantuntijat auttavat yritystä järjestämään tarvittaessa myös yksittäisiä rekrytointitilaisuuksia valitussa kohdemaassa yhteistyössä paikallisten asiantuntijoiden kanssa – erityisesti, jos yrityksellä on tarve rekrytoida useampia työntekijöitä. Työnantaja voi osallistua myös virtuaalisiin rekrytointitapahtumiin, joita EURES-verkosto järjestää.

Lisätietoja löydät European Job Days -sivustolta:

Yhteys asiantuntijaan

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijaan saat parhaiten yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eures.uusimaa@te-toimisto.fi.

Päivitetty: 14.03.2023