null Tervetuloa LohjaExpoon 5.10.2017!

LohjaExpo valtaa Sporttikeskus Tennarin ensi torstaina.

LohjaExpo valtaa 5.10.2017 Sporttikeskus Tennarin Lohjalla. Yritys- ja rekrytointitapahtuma toteutetaan Uudenmaan TE-toimiston, Lohjan kaupungin ja Novago Yrityskeskus Oy:n yhteistyönä. Tapahtumassa yritysten on mahdollisuus verkostoitua keskenään ja työnhakijoilla on tilaisuus tutustua alueen työnantajiin.

LohjaExpoon on ilmoittautunut mukaan 51 yritystä Lohjalta ja lähialueilta. Lisäksi Uudenmaan TE-toimisto on kutsunut paikalle noin tuhat työnhakijaa. Tapahtuma koostuu kahdesta osasta: yritys- ja rekrytointitapahtumasta. Aamupäivästä klo 10 lähtien yritykset voivat verkostoitua keskenään ja klo 12 ovet avataan myös työnhakijoille. Tapahtumasta lähetetään Luksian opiskelijoiden toimesta paikan päältä videokuvaa verkkoon koko päivän ajan.

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo vuoden vaihteessa ja tällä hetkellä se alkaa olla viimeistelyjä vaille valmis, kertoo asiantuntija Virpi Sipponen Uudenmaan TE-toimistosta.

"Tämä on Lohjalle iso tapahtuma ja tässä laajuudessa emme ole tällaista aiemmin toteuttaneet, vaikka rekrymessuja olemmekin järjestäneet. Odotan innolla tapahtumaa ja olen saanut jo muutamilta työnhakijoilta kiitosta siitä, että tällainen tapahtuma järjestetään. Toivon, että mahdollisimman moni työnhakija tulisi paikalle ja löytäisi uuden työpaikan messuilta. Toivottavasti myös työnantajat onnistuvat rekrytoinneissaan ja saavat messuilta hyviä uusia kontakteja.  Messut ovat oiva paikka verkostoitua", tapahtuman blogista vastaava Sipponen toteaa.

Tapahtuma on niin yrityksille kuin työnhakijoillekin maksuton ja kaikille avoin.  Jos tapahtuma sujuu hyvin, saattaa siitä muodostua tekijöilleen jokavuotinen voimanponnistus. Sipponen toivookin messukävijöiltä ja näytteilleasettajilta palautetta tapahtumasta, jotta jatkossa vastaavanlaisia tapahtumia tehdessä niitä voitaisiin kehittää entistä paremmin niin työnhakijoiden kuin työnantajienkin tarpeita vastaaviksi.

LohjaExpossa työnhakijat voivat tavata työnantajia kasvotusten. Mukaan tapahtumaan kannattaa ottaa kopioita ansioluettelostaan ja avoimia hakemuksia, joita antaa yritysten edustajille. TE-toimiston piste antaa tapahtumassa ammatinvalinnanohjausta. Ständillä ammatin vaihtamista puntaroivat messukävijät saavat opastusta ammatinvalintapsykologilta ja psykologiharjoittelijalta ja lisäksi pisteellä voi tehdä verkossa lyhyitä ammatinvalintatestejä. TE-toimiston paikalla olevat asiantuntijat myös neuvovat työnhakijoita hyvän ansioluettelon ja hakemuksen tekemiseen.

"Tervetuloa mukaan LohjaExpoon! Yrityksiä on edustettuina useilta eri aloilta. Yritysten kirjo on kattava, joten kannattaa tulla tutustumaan ja lähteä liikkeelle avoimin mielin. Toivottavasti mahdollisimman moni työllistyy tapahtuman ansiosta", Sipponen summaa.