null Tietoa kevään 2015 yhteishausta

Lisähaku syksyn 2014 ammatillisen koulutuksen yhteishaussa vapaaksi jääneille opiskelupaikoille 14.11.2014–23.2.2015 klo 13.10

Kevään 2015 yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen 24.2.–17.3.2015 klo 15

  • Yhteishaussa voivat hakea vain ne, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Yhteishaun tulokset julkistetaan aikaisintaan 11.6.2015.
  • Jos sinulla on jo tutkinto, voit hakea ammatillisiin aikuiskoulutuksiin.
  • Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, voit kysyä Opintopolun hakuneuvonnasta esimerkiksi hakulomakkeen täyttämisestä tai yhteishausta. Puhelin: 029 533 1010. Neuvonta on avoinna arkisin 9–13, hakuaikojen viimeisenä päivänä 9–15. Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu / matkapuhelinmaksu. Sähköposti: neuvonta(at)opintopolku.fi

Kevään 2015 yhteishaku ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksiin: ensimmäinen haku 7.–27.1.2015 klo 15, toinen haku 17.3. – 9.4.2015 klo 15

  • Ensimmäisenä hakuaikana haetaan vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin. Toisena hakuaikana haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.
  • Yhteishaussa haet kaikkiin haluamiisi ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksiin samassa yhteishaussa ja yhdellä hakulomakkeella uuden sähköisen hakujärjestelmän kautta. Molemmissa yhteishaussa voi hakea yhteensä enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakija asettaa ensisijaisuusjärjestykseen. Molempien yhteishakujen tulokset julkistetaan viimeistään 1.7.2015. Lisätietoa www.opintopolku.fi
  • Yhteishaussa ovat mukana ammattikorkeakouluista suomen- ja ruotsinkieliset amk-tutkintoon johtavat koulutukset, vieraskieliset amk- /Bachelor-tutkintoon johtavat koulutukset sekä suomen- ja ruotsinkieliset ylempään amk-tutkintoon johtavat koulutukset.
  • Yhteishaku järjestetään keväisin ja syksyisin. Osaan ammattikorkeakoulukoulutuksia voit hakea vain kevään yhteishaussa. Ammattikorkeakoulujen yhteishaun ulkopuolella olevien koulutusten suorahauista saat tietoa korkeakoulujen kotisivuilta.
  • Valtaosaan yliopistokoulutuksista voit hakea vain kevään yhteishaussa. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän. Yliopistojen erillishauissa mukana olevat koulutukset on suunnattu tietyille kohderyhmille, esim. maisteriohjelmat. Näistä löytyy lisätietoa Opintopolusta.
  • Lisätietoa korkeakoulujen yhteishausta www.opintopolku.fi  Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta tai hakuohjeista, ota yhteyttä Opintopolku.fi  ammattikorkeakoulujen hakijapalveluihin tai yliopistojen hakijapalveluihin.