null Uudenmaan TE-toimisto antoi avaimet työllistymiseen

Mertsi Tamminen oli vuonna 2009 sosiaalitoimiston asiakas ja eli tilanteessa, jossa tulevaisuus ei näyttänyt kovin valoisalta. Tukia saadakseen hänen tuli ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi Uudenmaan TE-toimistossa. Mertsin puolelta vastahakoisena alkanut yhteistyö käänsi lopulta miehen koko elämän suunnan.

Mertsi meni ensimmäisen kerran TE-toimistoon mielestään pakon edessä, tuntien asioinnin olevan vain hukkaan heitettyä aikaa.

"En uskonut itseeni ja ajattelin, etten voi koskaan saada töitä. Pääsin kuitenkin vaikeasti työllistyville tarkoitettuun erikoisryhmään, jossa annettiin ylimääräistä tukea. Aloin saada ymmärrystä työelämästä ja löytää luottamusta siihen, että ehkä minäkin voin työllistyä", Mertsi kertoo.

"Oikeastaan kaikkein ratkaisevin hetki oli TE-toimiston järjestämä työharjoittelu monitoimikeskuksessa Lohjalla. Siellä sain itseluottamusta ja päätin, etten halua pysähtyä tähän, vaan että minun kannattaa opiskella ja mennä elämässä eteenpäin", hän jatkaa.

Tuloksena vakituinen työsuhde

Mertsi on tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa huonekalukaupan varastolla.

"TE-toimisto auttoi minut aikuiskoulutuskeskuksen varastotyöntekijäkoulutukseen. Kuukausi viimeisen näytön jälkeen minulle soitettiin, ja kysyttiin haluaisinko töitä. Työllistyin siis hyvin nopeasti valmistumisen jälkeen", Mertsi sanoo.

Erityistä kiitosta Uudenmaan TE-toimisto saa asiakkaan yksilökeskeisestä palvelusta.

"Minut otettiin vastaan sellaisena kuin olen ja tehtiin suunnitelma asioista, joihin erityisesti tarvitsin apua. Minua auttaneisiin ihmisiin syntyi luottamus, jonka myötä uskalsin ottaa vastaan tukea ja neuvoja. He näkivät, että minua pitää rohkaista ja auttoivat tajuamaan, että välillä pitää astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle", Mertsi kertoo.

Kaikin puolin positiivinen kokemus

Työllistymisen myötä Mertsin elämä on rutinoitunutta ja rauhallista. Työpäivän jälkeen voi keskittyä viettämään aikaa perheen parissa.

"Kaikkein tärkeintä oli, että TE-toimistossa oltiin itsepintaisia. He eivät antaneet periksi vaikka näkivät, että minä olin antamassa periksi. Mihinkään ei pakotettu, mutta suhteeni ei myöskään luovutettu. Ratkaiseva osa työllistymisestäni on heidän ansiotaan", Mertsi kiittelee.

"Suosittelen Uudenmaan TE-toimiston palveluja ihmisille, jotka etsivät suuntaa elämäänsä. He eivät tarjoa vain yhtä vaihtoehtoa, vaan apua löytyy jokaiselle yksilöllisten tarpeiden mukaan. Alussa olin todella skeptinen, mutta jälkeenpäin voin sanoa, että kokemus oli kaikin puolin positiivinen. Saamani tuki on auttanut minua elämässäni eteenpäin", hän sanoo lopuksi.