null Itis Rekry on nuorelle hyvä mahdollisuus löytää kesätöitä tai vakiduunia

Nuori: onko kesäduuni vielä löytämättä? Tule Itis Rekryyn keskiviikkona 14.3. klo 14!

Itis Rekry kutsuu kaikki 18-29-vuotiaat työnhakijat paikalle Kauppakeskus Itikseen keskiviikkona 14.3. klo 14-16! Valmistelut ovat Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston yrityskoordinaattori Tia De Godzinskyn mukaan edenneet ajallaan ja mutkattomasti. Vetovastuu tapahtumasta on Ohjaamo Helsingillä, jonka luotsaama työryhmä on tuottanut jo kymmeniä rekrytointitapahtumia.

Itis Rekry järjestetään keskiviikkona nyt ensimmäistä kertaa, ja jos tapahtuma onnistuu niin työnhakijoiden kuin työnantajienkin mielestä hyvin, on se tarkoitus järjestää uudemman kerran aina kun sesonkirekrytoinnin tarvetta löytyy. De Godzinsky kertoo, että Kauppakeskus Itiksessä toimivat yritykset, joilla on selvä rekrytointitarve, olivat tapahtumasta heti kiinnostuneita. Tapahtumassa on jonkin verran myös muita yrityksiä. Tapahtumassa on kaiken kaikkiaan 11 näytteilleasettajaa, avoimia paikkoja on useampi sata, ja paikalle odotetaan noin 200-400 nuorta työnhakijaa.

"Osalla yrityksistä on muutamalle työntekijälle tarve, toisilla useampi kymmenen. Se, että työnantajat pääsevät paikan päällä tekemään työhaastattelut ja saavat motivoituneiden nuorten CV:t mukaansa oli tapahtuman myyntivaltti yrityksille", De Godzinsky kuvailee.

Pääsääntöisesti Itis Rekryssä on tarjolla myyjän, asiakaspalvelijoiden, ravintola- ja kahvilatyöntekijöiden sekä feissarien töitä.

Yritysten ständit löytyvät kauppakeskus Itiksen ensimmäisestä kerroksesta, Halosta vastapäätä.

Itis Rekry tarjoaa nuorelle työnhakijalle mahdollisuuden tutustua kaikkiin 11:sta työnantajaan sekä tilaisuuden kertoa, miksi he ovat motivoituneita työskentelemään kyseisessä yrityksessä.

"Työnantaja voi halutessaan pyytää nuorta siirtymään ständiltä naapuripöytään, jossa yrityksen edustaja pikahaastattelee nuoret. Työnantajat määrittelevät itse haluavatko kutsua nuoren uuteen työhaastatteluun tämän rekryn tiimoilta, osa voi palkata tekijän jo paikan päältäkin", De Godzinsky toteaa.

Nuoren kannattaa ennen Itis Rekryyn tuloa tehdä valmis CV ja printata sitä mukaan noin 15 kappaletta. Työnhaussa onnistumista edistää myös tiedon haku kiinnostavista työnantajista ennen tapahtumaa, ja sen miettiminen, miten oman osaamisensa voisi työnantajalle myydä.

"Toivomme, että tapahtumaan osallistuvat näkevät sen verran vaivaa, että tekevät CV:nsä etukäteen ja valmistautuvat työhaastatteluun", De Godzinsky painottaa ja lisää, että valmistautumattomuus kielii vain motivaation puutteesta haettavaa työpaikkaa kohtaan.

Tosin hätäratkaisuna työnhakija voi toki paikan päällä voi kirjoittaa käsin valmiiseen CV-pohjaan tärkeimmät tiedot itsestään työnantajalle, mutta näin kehotetaan tekemään vain jos mitään muuta CV:tä ei ole.

"Aina positiivinen, joustava ja toista osapuolta kunnioittava asenne sekä läsnäolo ja kuunteleminen vie sinut jo todella pitkälle. Muista aina kätellä ja katsoa reippaasti silmiin ja kertoa nimesi ja sanoa miksi haluat juuri siihen kyseiseen firmaan ja tehtävään töihin. Älä mieti mitä itse haluat kohdatessasi työnantajan vaan mieti mitä sinä voit antaa työnantajalle", De Godzinsky antaa vielä viimehetken vinkit Itis Rekryyn.

OP Helsingin palvelusuunnittelija Anna Partanen kertoo heidän hakevan kesätyöntekijöiksi etenkin liiketalouden opiskelijoita, joilla on asiakaspalvelu- ja myyntikokemusta.

OP Helsinki etsii Itis Rekrystä kesätyöntekijöitä

Helsingin seudun Osuuspankin palvelusuunnittelija Anna Partanen kertoo OP Helsingin lähteneen mielellään mukaan Itis Rekryyn, koska heillä on juuri kesän rekrytoinnit käynnissä.

"Osallistumme vuosittain jonkin verran nuorille suunnattuihin rekrytointitapahtumiin ja olemme tänä vuonna ehtineet osallistua jo neljään tapahtumaan", Partanen kertoo.

OP Helsinki palkkaa tänä vuonna noin 60 kesätyöntekijää. Varsinainen hakuaika on jo päättynyt, mutta vielä ehtii hakea tulemalla esittäytymään yrityksen ständille Itis Rekryyn, kaikkia kesätyöpaikkoja kun ei vielä ole täytetty.

"Haemme kesätyöntekijöiksi etenkin liiketalouden opiskelijoita, joilla on asiakaspalvelu- ja myyntikokemusta. Toivomme hakijoiksi reippaita ja innokkaita nuoria – ja mikä ettei vähän vanhempiakin hakijoita", Partanen summaa.

Itis Rekryssä on oiva mahdollisuus tehdä hyvä ensivaikutelma työnantajiin. Nuori, joka esittäytyy reippaasti ja jolla on CV mukana, tekee helposti hyvän vaikutelman. Mutta Itis Rekryssä on varmasti paikalla paljon hyviä työnhakijoita – miten hakija voi oikein erottautua edukseen?

"Kannattaa kertoa meille, miksi juuri OP Helsinki kiinnostaa työnantajana ja mitä annettavaa juuri sinulla olisi yritykselle, sekä minkälaisia tehtäviä haluaisit tehdä ja mikä sinua kiinnostaa", antaa Partanen tärppejä tapahtumaan osallistuville työnhakijoille.

 

Mukana Itis Rekryssä myös mm.

Kapp Ahl
Vero Moda
New Yorker
Gigantti
Clas Ohlsson
Opteam (ravintola-ala)
Fiskars
Mc Donald's
Burger King
Aurikolahden asunnot

 

Katso lisätietoja Itis Rekryn Facebook-tapahtumasta