null Kesätöihin Saksaan? Tule työhaastatteluun!

Uudenmaan TE-toimiston EURES-palvelut järjestävät maaliskuussa työhaastatteluja Saksaan kesätöihin haluaville nuorille. Hotelli- ja ravintola-alan kesätyöpaikkoja on auki runsaat 40 kappaletta. Vähintään kuusi viikkoa kestävän kausityön aikana nuori voi työllistyä niin ravintolatyöntekijäksi, kerroshoitajaksi kuin keittiöapulaiseksi.

"Hakijan on osattava ainakin tyydyttävästi saksaa. Ihannetapauksessa hakijalla on opintoja ravintola- ja hotellialalta tai laajasti ajateltuna vaikkapa matkailualalta", EURES-asiantuntija Arne Linderborg kertoo.

Opinnot eivät kuitenkaan ole ehdoton vaatimus.

"Sekin voi riittää, että hakijalla on aikomus hakeutua alan opiskelijaksi, ja kansainvälisen työkokemuksen saaminen sekä saksan kielitaidon parantaminen kiinnostavat."

Kaikkiin avoinna oleviin työpaikkoihin annetaan perehdytys työnantajan toimesta. Alaikäraja hakemiselle on 18 vuotta.

Työpaikat sijoittuvat Pohjois-Saksan Schlesswig-Holsteiniin eli Tanskan rajan ja Hampurin väliin. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi Sylt-saarelta, joka on tunnettu lomanviettopaikka.

"Näihin kohteisiin on aiemminkin haettu kesätyöntekijöitä Suomesta, ja meillä on niistä hyviä kokemuksia", Arne Linderborg selittää.

Kausityötä voi tehdä huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana. Suuressa osaa kohteita majoituskin on järjestetty etukäteen työntekijälle.

"Rohkeasti siis hakemaan vain", Arne Linderborg yllyttää ja muistuttaa, että EU-maiden välillä vallitsee työvoiman vapaa liikkuvuus, joka tekee esimerkiksi Saksaan muuttamisesta ja töihin menosta äärettömän helppoa.

Hakulomakkeen ja lisätietoja saa lähettämällä sähköpostia Uudenmaan TE-toimiston EURES-neuvojille: aila.mackel@te-toimisto.fi ja arne.linderborg@te-toimisto.fi.

Haastattelut järjestetään Helsingin keskustassa maanantaina 21. maaliskuuta kello 14–17 sekä tiistaina 22. maaliskuuta kello 9–12 ja kello 13–16. Haastattelijana toimii Hampurin EURES-neuvoja Dr. Annette Zellmer.

Haastattelupäivän aluksi Saksan EURES-neuvoja pitää yleisinfon hakijoille, jonka jälkeen jaetaan haastatteluajat.

"Kannattaa varautua silloin odottamiseen. Ensin haastatteluun pääsevät kaukaa tulleet hakijat."

Katso tarkempi työnhakuilmoitus täältä.

Kuvateksti: EURES-neuvoja Arne Linderborg on yksi "Saksaan kesätöihin" -tapahtuman järjestäjistä.