null Megarekryssä ennätyskävijämäärä - tapahtumassa paikalla jopa 9500 henkeä

Megarekryssä riitti vilinää heti aamusta.

Pääkaupunkiseudun suurimpaan rekrytointitapahtumaan, kaksi kertaa vuodessa järjestettävään Megarekryyn odotettiin noin 6400 kävijää. Laskurin mukaan kävijöitä oli kuitenkin ennätysmäärä, jopa 9500 henkeä lumi- ja räntäsateesta huolimatta. Tapahtuma järjestettiin Vantaalla viihdekeskus Flamingossa torstaina 26.10. Mukaan oli ilmoittautunut 89 yritystä ja oppilaitosta.

Jani ja Tomppa olivat tulleet Megarekryyn etsimään uusia yhteistyökumppaneita Kuntoutussäätiölle.

"Paljonhan täällä on väkeä, niin kuin joka vuosi ja iloisia ihmisiä. Täällä on hyvät fiilikset", Jani totesi. Janille tämä Megarekry oli jo kolmas, mutta työharjoittelunsa heinäkuussa Kuntoutussäätiössä aloittanut Tomppa oli mukana ensimmäistä kertaa. Janin mukaan Kuntoutussäätiö on hyvin löytänyt aikaisempina vuosina tapahtumasta yhteistyökumppaneita.

Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden johtajan Timo Saaren mukaan työpaikkoja tarjoavia firmoja ja muita työnantajia oli tapahtumassa hyvin paikalla.

"Heillä on oikeasti työpaikkoja plakkarissa. Vähän pelotti, että huono keli olisi pitänyt asiakkaat pois, mutta näyttää siltä, että tänne on ihan hyvin tullut porukkaa", totesi Megarekrystä tavoitettu Saari.

Asiantuntijat Mikko Mähönen ja Matias Vainio Uudenmaan TE-toimiston Vantaan toimipaikasta vastasivat Megarekryn kävijöiden kysymyksiin TE-toimiston ständillä.

"Suurin osa kysymyksistä, mitä tulee kun olemme asiakastilaisuuksissa käsittelevät työttömyysturva-asioita, yrittäjyyttä, kevytyrittäjyyttä ja kouluttautumista", kaksikko toteaa. Mähönen on toista kertaa TE-toimiston ständin vastuuhenkilönä ja Vainio on mukana ensimmäistä kertaa.

"Tämä on mukavaa vaihtelua ja tapaa asiakkaita eri tavalla kuin arkena", kaksikko summaa tapahtuman annin.

Mukana Megarekryssä oli pääkaupunkiseudun yrityksiä aloilta, joissa työvoiman tarve on suurin, eli keittiö-ja ravitsemusalalta, kiinteistö- ja puhtauspalveluista, hoiva-alalta, rakennusalalta, logistiikka- ja varasto-alalta sekä henkilöstönvälitys ja -vuokrausyrityksiä.

Tapahtuman tavoitteena oli, että mahdollisimman moni löytää työpaikan. Aikaisemmissa Megarekryissä jotkut kävijät ovat löytäneet tapahtumasta työpaikan välittömästi. Viimeksi helmikuussa järjestetty Megarekry poiki yli 100 työhaastattelua ja yli 70 henkilöä jätti yhteystietonsa oppilaitoksille opiskelun aloitusta varten.

Tilaisuuden järjestivät Vantaan kaupungin työllisyyspalvelut ja Uudenmaan TE-toimisto yhteistyössä Viihdekeskus Flamingon kanssa. Vetovastuu tapahtumasta on kuitenkin Vantaan kaupungin työllisyyspalveluilla. Megarekry on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Tapahtuma järjestetään vuodessa nykyään kaksi kertaa, syksyllä ja keväällä, ja tämä oli sen viides kerta.

Timo Saari kuitenkin muistuttaa tapahtuman jälkeen, että Megarekryn korkea kävijämäärä saattaa johtua siitä, että siihen lasketaan kaikki kyseisenä ajankohtana tapahtuman tiloissa Flamingossa käyneet, osallistuivat nämä sitten aktiivisesti itse tapahtumaan tai ei.