null Uudenmaan TE-toimistolla hieno edustus Yritys2017 -tapahtumassa

Yrityspalvelujen asiantuntijat palvelivat kävijöitä Yrityshuoltamon osastolla kahden päivän ajan. Tapahtuma oli tarkoitettu asiantuntijoille, yrittäjille, yrittäjäksi aikoville ja kasvuyrittäjille.

Yrittäjyys luo työtä 

Kaksipäiväisen Yritys2017 -tapahtuman avasi tiistaina Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän korosti avauspuheenvuorossaan yrittäjyyden merkitystä Suomen taloudelle ja muistutti, että työpaikat syntyvät pieniin yrityksiin. Kiinnostus yrittäjyyteen on huimassa kasvussa, mitä selittää erityisesti se, että yrittäjyys antaa joustoa silloin kun työelämä ei jousta. Yksinyrittäjissä onkin tapahtunut viime vuosina suurin muutos ylöspäin, ja samaan aikaan työantajayrittäjien määrä on laskussa. Nuoret ovat entistä kiinnostuneempia yrittäjyydestä; 18-24 -vuotiaista jo 12 % harkitsee yrittäjyyttä uravaihtoehtona. Pentikäisen mukaan esimerkiksi kulttuurialaa opiskelevat tiedostavat, että paras tapa työllistyä opintojen jälkeen tai niiden aikana on perustaa oma yritys tai toiminimi. Myös maahanmuuttajien kohdalla yrittäjyys on tärkeä väylä työllistymiseen. 

Uudenmaan TE-toimisto mukana Yrityshuoltamossa 

Tämän vuoden tapahtumassa Uudenmaan TE-toimistolla oli iso yhteispiste muiden julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Yrityshuoltamoksi nimetyllä pisteellä kävijöitä palvelivat TE-toimiston yrityspalvelujen asiantuntijoiden lisäksi Uudenmaan ELY-keskus, Viestintävirasto, Finnvera ja Patentti- ja rekisterihallitus PRH. 

"Olemme olleet ylpeänä mukana Yritys2017 -tapahtumassa, tämä tuo tosi kivaa lisää työhön. Tänä vuonna yrityspalveluista onkin ollut paljon asiantuntijoita mukana", yrityspalvelujen asiantuntija Taru Raappana summaa. Hän toteaa tämänvuotisen neuvonnan olleen hyvin järjestettyä ja tehokasta, sillä kävijöitä pystyttiin palvelemaan isolla pisteellä useamman henkilön voimin yhden asiantuntijan tapaamisen sijaan. Yrittäjät hakivatkin pisteeltä syyshuoltoa kiitettävästi heti tiistaiaamun aikana. "Käyntikortit jaettiin jo tiistaina melkein loppuun", Raappana nauraa, ja lisää, että useiden yrittäjien kanssa saatiin sovittua myös tapaamisia. 

Keskiviikkona Patentti- ja rekisterihallitus, Viestintävirasto, Uudenmaan ELY-keskus ja Finnvera antoivat paneelikeskustelussaan vinkkejä yritystoimintaan.  Uudenmaan TE-toimiston yritysasiakkuuskoordinaattori Riku Hautamäki puhui paneelissa aiheesta "Yrityksen kehittäminen - hyvillä eväillä eteenpäin". Hautamäen puhe on kokonaisuudessaan katsottavissa Periscope-livelähetyksen tallenteena (linkki toimii ainakin Firefoxilla).

Yritys2017 järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Messukeskuksessa. Aikaisempina vuosina tapahtuma on kulkenut nimellä Oma Yritys ja tapahtumapaikkana on perinteisesti ollut Helsingin Wanha Satama. Uusyrityskeskuksen aloitteesta tapahtumaa uudistettiin tänä vuonna ja tapahtumapaikaksi valittiin Helsingin Messukeskus.