null Uudenmaan TE-toimiston avulla onnistunutta rekrytointia ja verkostoitumista

 

Beotek Oy on vuonna 1989 perustettu yritys, joka kehittää rakennusteollisuudelle erilaisia tuotteita. Beotek on lanseerannut erityisesti vientiin tarkoitetun perustuskonsepti Beoformin, jonka kehittämisessä Uudenmaan TE-toimistolta saatu apu on ollut korvaamatonta.

Yhteistyö alkoi vuonna 2013 starttirahan myötä. Tuotanto käynnistyi seuraavana vuonna, ja TE-toimiston kautta alettiin etsiä työntekijöitä työkokeilujen kautta.

– Haasteellisia asioita on paljon, kun tuotteita kehitetään vientiin. Jotta konseptia voidaan viedä eteenpäin, tarvitaan tuotantolaitos sekä työntekijöitä. Uudenmaan TE-toimiston kautta rekrytoimme ensimmäisen työntekijän vuonna 2014, Beotek Oy:n toimitusjohtaja Reijo Jokinen kertoo.

Beotek käytti aluksi yksityisiä rekrytointiyrityksiä, mutta lopulta oli järkevämpää turvautua TE-toimiston palveluihin.

– Huonot rekrytoinnit vievät aikaa ja rahaa, joten lähdimme liikkeelle projektimuotoisella kokeilulla, jossa henkilö oli aluksi töissä kaksi viikkoa. Jälkeenpäin työntekijä rekrytoitiin täysipäiväiseksi. Tällaisena aikana, kun työnhakijoita on paljon, pitää osata siivilöidä ne, jotka kutsutaan haastatteluun ja jotka pystyvät sekä ennen kaikkea haluavat tehdä töitä, Reijo sanoo.

Apua yrityksen kehittämisessä

Tuotannon käynnistymisen ja työntekijöiden rekrytoinnin jälkeen tehtiin yrityksen kehittämiskartoitus. Erityisen tärkeää oli rahoituksen järjestyminen.

– Yrityskehityspalvelu on auttanut meitä eteenpäin. Teimme yritystutkimuksen ja aloimme kartoittaa kansainvälistymismahdollisuuksia. TE-toimiston kautta pääsimme tekemään yhteistyötä ELY-keskuksen kanssa. Toteutimme erilaisia projekteja ja päädyimme lopulta saamaan rahoitusta Tekesiltä sekä Finnveralta, Reijo kertoo.

– Tuotekehitysvaihe on tuottamatonta aikaa, ja monesti menee vuosia, ennen kuin tuotteella pääsee tienaamaan. Saimme mahdollisuuden rahoitukseen sille ajalle, joka ei ollut vielä kannattavaa tuotannon tai myynnin osalta, hän jatkaa.

Vakaata kasvua

Yhteistyö on kantanut pitkälle. Vuonna 2013 Beoformin liikevaihto oli 50 000 euroa ja kolme vuotta myöhemmin 300 000 euroa. Vuoden 2017 tavoite on kasvattaa liikevaihto 700 000 euroon.

– Kun yrittäjä lähtee ottamaan riskejä, on TE-toimisto tiedoillaan mukana ikään kuin osajakajana. Palvelu on vuorovaikutteista, ja yrityksen etenemistä seurataan aktiivisesti. He antavat rehellistä palautetta, mikä on aina tärkeä asia, Reijo toteaa.

– Parasta yhteistyössä on ollut onnistunut rekrytointi sekä TE-toimiston järjestämät verkostot. Olemme löytäneet pienyrittäjän koko mahdollisuuksien kirjon yhteistyökumppaneiden etsinnässä, hän sanoo lopuksi.

Kuvateksti: Beotek Oy:n toimitusjohtaja Reijo Jokinen on käyttänyt TE-toimiston palveluita esimerkiksi rekrytoinnissa.