null Yhteistyöllä tästäkin selvitään: Uudenmaan TE-toimisto auttaa löytämään kausityövoimaa

Pickala gårdin yrittäjä Thure Lindeberg sai hiljattain puhelun, jossa tiedusteltiin koronaviruksesta aiheutuneita työvoimatarpeita. Puhelu on esimerkki Uudenmaan TE-toimiston proaktiivisesta työstä, johon asiantuntijat ryhtyivät huhtikuun alussa. Asiantuntijat ovat ottaneet yhteyttä maataloustuottajiin ja kartoittaneet heidän työvoimatilannettaan.

Pickala gårdin tilalla viljellään muun muassa maissia ja siirtonurmea, minkä vuoksi osa työtehtävistä vaatii erityisosaamista. Pickala gårdin kausityövoima on jo usean vuoden ajan tullut Ukrainasta. Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen takia pitkäaikaisen työntekijän maahan pääseminen näytti kuitenkin niin epävarmalta, että Thure Lindeberg tarttui heti TE-toimiston kartoituspuhelussa tilaisuuteen ja kertoi kiireellisestä työvoiman tarpeestaan.

Kartoituskierroksen jälkeen Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelujen asiantuntija Pirjo Karjalainen ryhtyi hoitamaan rekrytointitoimeksiantoa. Pirjo laati kiinnostavan työpaikkailmoituksen ja julkaisi sen TE-palveluiden avoimet työpaikat -sivustolla. 

Pickala gårdin työmahdollisuus herätti paljon kiinnostusta ja Thure Lindeberg sai nopeasti lukuisia yhteydenottoja. Thure Lindeberg kertoo, että ennen työpaikan julkaisemista TE-palveluiden sivuilla tilanne oli vaikuttanut jopa epätoivoiselta. Thure valitsi tehtävään lähikunnassa asuvan, alaa opiskelleen nuoren henkilön, jolle Thure halusi tarjota mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta. Thure sai myös paljon yhteydenottoja lomautetuilta henkilöiltä ja muutaman kanssa hän onkin jo sopinut mahdollisista keikka- tai tilapäistöistä myöhemmin keväällä.

Tapaus osoittaa, että maataloustuottajat ovat vaikeassa tilanteessa, kun ulkomainen työvoima ei pääse maahan koronaviruksesta johtuvien liikkumisen rajoitusten takia. Toisaalta työmarkkinoilla on nyt tarjolla osaavia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka haluavat osallistua kriittisiin töihin. Uudenmaan TE-toimiston asiantuntijat ovat valmiina auttamaan työnantajia erilaisten tarpeiden ja tilanteiden kanssa myös kriisitilanteessa.

Koronavirustilanteen vuoksi ilmenneistä työvoimatarpeista voi olla suoraan yhteydessä Uudenmaan TE-toimistoon. Yhteyshenkilönä toimii Lasse Jekunen, lasse.jekunen@te-toimisto.fi tai puh. 0295 040 146.