null Yrittäjien omasta foorumista vertaistukea, verkostoja, oppia ja virkistystä

Kuvateksti: Uudenmaan TE-toimistosta mukana tilaisuuksissa ovat asiantuntijat Tuula Fonsell (vas.) ja Päivi Mattola (kesk.) Yritysten kehittämispalveluista sekä Riitta Ylätalo Alkava yrittäjyys -tiimistä.

Uudenmaan TE-toimiston, Helsingin kaupungin ja Helsingin Yrittäjien yhteistyöllä toimiva Yrittäjäverkko aloittaa jälleen toimintansa joulutauon jälkeen.

Yrittäjien virkistykseksi ja tueksi perustetun maksuttoman foorumin kevään ensimmäinen tilaisuus järjestetään tiistaina 24.1. kello 14–16.30 (Ensi linja 1, Helsinki). Tällä kertaa teemana on sosiaali- ja terveysalan uudet tuulet.

Ajankohtaisten luentojen ja asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen osallistujilla on aikaa myös verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

"Ohjelman lopuksi järjestämme aina paikalla olijoille ohjattua verkostoitumista, jossa yrittäjillä on muutama minuutti aikaa kertoa yrittäjätarinansa vastapuolelle, kuunnella keskustelukumppaninsa tarina ja siirtyä seuraavan luokse solmimaan lisää alustavia kontakteja", Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Riitta Ylätalo kertoo.

Yrittäjien pikatreffeiltä mukavia tapaamisia ja yhteistyökumppaneita

Ohjaaja-tuottaja Karri Liikkanen kävi Yrittäjäverkon tapaamisissa ensimmäisenä yrittäjyysvuotenaan "varmaan joka kerta".

"Minua on aina kiinnostanut toisten ihmisten ja yrittäjien tapaaminen. Hienointa on päästä auttamaan muita heidän omalla polullaan", Karri Liikkanen sanoo.

Ohjaaja-tuottajalle tapaamiset ovat olleet ennen kaikkea hauskanpitoa, uusien ihmisten tapaamista, kontaktien solmimista ja uusien liiketoimintaideoiden löytämistä.

"Yrittäjän kannattaakin ottaa kaikki mahdollinen tarjottava apu vastaan, koska liian helposti sitä jää pusertamaan yksin ja jumahtaa omiin kaavoihinsa. Upeita uusia juttuja löytyy, kun pitää mielen avoimena", perustelee puolestaan graffititaiteilija Emilio Mäkipää osallistumistaan Yrittäjäverkon tapaamisiin.

Yrittäjäverkon avulla Emilio Mäkipää löysi sosiaalisen median ammattilaisen yhteistyökumppaniksi Annetaan seinille värit -joukkorahoituskampanjaansa.

"Someguru Zakisome suunnitteli kampanjaani markkinoinnin ja oli muutenkin isona tukena. Yhteistyö oli hedelmällistä ja kantaa edelleen", Emilio Mäkipää selittää.

Vapaaehtoistoiminta Yrittäjäverkon suolana

Yrittäjäverkon suosio on pysynyt korkealla alusta lähtien, vaikka rahaa on harmillisesti voitu käyttää vain osallistujien kahvittelukustannuksiin.

"Emme ole pystyneet maksamaan mitään kenellekään puhujalle, asiantuntijaluennoitsijalle tai yrittäjätarinaansa kertoville, mutta silti homma vain pyörii ja puhujista on jopa tunkua!" Riitta Ylätalo iloitsee.

Ohjaaja-tuottaja Karri Liikkasen mielestä tapaamisia voisi jatkossa kehittää siten, että yrittäjät saisivat myös talous- ja raha-asioihin vielä konkreettisemmin hyötyä.

"Yrittäjän olisi vertaistuen ja virkistäytymisen lisäksi todella tärkeää löytää myös ostajia, rahoittajia tai yhteistyökumppaneita, jotka vilkastuttavat liiketoimintaa."

Yrittäjäverkon alkuvuoden 2017 tilaisuudet järjestetään

tiistaina 24.1. kello 14–16.30,

tiistaina 21.3. kello 8.30–11 ja

tiistaina 25.4. kello 14–16.30.

Teemat, puhujat ja ilmoittautumisohjeet päivittyvät näille nettisivuille lähempänä:

http://www.newcohelsinki.fi/fi/verkosto/yrittajaverkko.

Yrittäjäverkko löytyy myös Facebookista.

Yrittäjäverkko on toimivien ja alkavien yrittäjien kohtaamispaikka, jossa luodaan jokaiselle yrittäjälle tärkeitä verkostoja. Yrittäjäverkon tilaisuuksissa on alustamassa huippupuhujia ja tapahtumat ovat maksuttomia. Tilaisuuteen mahtuu vain 80 nopeinta. Muista ottaa mukaan käyntikorttisi!

Kuvateksti: Tärkeä osa Yrittäjäverkon tilaisuuksia on yrittäjien "mätsäys", jossa yrittäjät tutustuvat toisiinsa muutaman minuutin ajan, kertovat yrittäjätarinaansa ja solmivat kontakteja toisiinsa.

Kuvateksti: Jokaisessa Yrittäjäverkko-tilaisuudessa on mukana ajankohtaisia luennoitsijoita, omaa yritystarinaansa kertovia yrittäjiä sekä yrittäjyyden asiantuntijoita.