null Verkkoasiointipalvelun kautta asiasi hoituvat kätevästi

Jos vuosi 2016 tuo mukanaan muutoksia nykyiseen tilanteeseesi, asiointi TE-toimiston kanssa hoituu nopeimmin ja helpoimmin verkossa Oma asiointi -palvelun kautta. Kirjautuminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Liitteet tarvitsee lähettää ainoastaan pyynnöstä ja silloinkaan niitä ei enää tarvitse postittaa tai tuoda henkilökohtaisesti, sillä ne voi lähettää palvelun kautta jopa kännykän kautta kuvattuina kuvina.

Oma asiointi -palvelu kokoaa yhteen kaikki TE-toimiston henkilöasiakkaalle tarjoamat palvelut. Voit aloittaa työnhakusi ja ilmoittaa tilanteesi muutoksista, julkaista esittelyn omasta osaamisestasi, laatia TE-toimiston kanssa suunnitelman työnhakusi onnistumiseksi, tarkastella omia työttömyysturvatietoja, etsiä sopivia työvoimakoulutuksia ja hakea starttirahaa yritystoiminnan alkuvaiheeseen. Kaikkia näitä voit tehdä verkossa 24/7.

Verkkoasiointipalvelu on käytettävissä ilman asiakkuuttakin

Kannattaa myös pitää mielessä, että omien työnhakutietojen katselu tai työnhakeminen on mahdollista, vaikka et olisikaan enää työ- ja elinkeinotoimiston asiakas.

Työnhaun päättymisen ilmoittaminen

Verkon kautta voit ilmoittaa muutoksista, jotka ajoittuvat ilmoituspäivästä neljän viikon päähän taaksepäin tai tulevaisuuteen.

Kun haluat päättää työnhakusi riittää, että ilmoitat päättämisen syyn. Työnhaun päättäminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä esimerkiksi työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi.

Työnhaun muutoksista ilmoittaminen

Työnhaun jatkuessa voit ilmoittaa myös muutokset verkkopalvelun avulla. Voit ilmoittaa muutoksen, kun

  • aloitat kokoaika- tai osa-aikatyön
  • lähdet varusmies/siviilipalvelukseen
  • aloitat opiskelun (muu kuin työvoimakoulutus)
  • aloitat äitiys/perhevapaan
  • aloitat työnhaun muussa EU/ETA maassa tai Sveitsissä
  • teet ulkomaanmatkan
  • siirryt sairauslomalle
  • aloitat yritystoiminnan
  • siirryt suorittamaan vapausrangaistusta
  • siirryt työttömyyseläkkeelle

Soviteltu työttömyysetuus

Työttömyysetuutta voidaan maksaa soviteltuna työnhakijalle, joka on ottanut vastaan enintään kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön tai osa-aikatyön, jonka työaika on enintään 80 prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta. Sovitellun työttömyysetuuden maksaminen edellyttää, että henkilö pitää työnhakunsa työ- ja elinkeinotoimistossa voimassa myös työsuhteen aikana. Etuutta saadakseen henkilön on haettava kokoaikatyötä.

Palvelut maahanmuuttajille ja pankkitunnuksettomille

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai olet maahanmuuttaja, täytä ennen TE-toimistoon tuloasi ilmoittautumislomake sähköisesti. Täytä lomake huolellisesti ja tulosta se mukaasi tai tallenna muistitikulle.

Lisää tietoja saat Uudenmaan TE-toimiston uusilta maahanmuuttajille ja pankkitunnuksettomille luoduilta verkkosivuilta: http://toimistot.te-palvelut.fi/maahanmuuttajien-asiakkaaksi-ilmoittautuminen-seka-ilman-verkkopankkitunnuksia-ilmoittautuminen-ohje-1.

Verkkoneuvontaa saatavilla

Verkkoasiointiin meiltä saa apua joko soittamalla valtakunnalliseen Työlinjan puhelinnumeroon 0295 020 700 tai tulemalla toimipaikkojemme toimiston aulatilaan sen ollessa auki. Siellä päivystää verkkoneuvoja, joka opastaa verkkoasioinnissa.

Olemme mukana sosiaalisessa mediassa

Arkipäivisin tiedotamme Facebookissa ja Twitterissä monenlaisista tapahtumistamme, rekrytointitilaisuuksistamme sekä koulutuksistamme. Seuraamalla meitä saat heti luettavaksesi tuoreimmat uutisemme.

Meidät löytää Facebookista:

www.facebook.com/Uudenmaantetoimisto

ja Twitteristä:

@TEpalvelutUUD