null HS: TE-toimistot tukevat yrittäjyyttä vastuullisesti

"Kiinnostuneet ja yritystoiminnan aloittaneet tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen niin TE-toimistoilta kuin uusyrityskeskuksiltakin", kirjoittavat Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen ja palvelujohtaja Minna Helenius Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan (HS 30.8.2017).

Kirjoitus syntyi vastineeksi Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilammen Vieraskynä-tekstiin (HS 21.8.), jossa hän esitti väitteen, että starttirahaa jaetaan nykyään edesvastuuttomasti.

Uudenmaan TE-toimiston mukaan starttirahan myöntämisen perusteet ovat kuitenkin pysyneet samana kuin aiemminkin.

"Starttirahan myöntämisen edellytyksenä on, että hakijalla on riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan ja että suunniteltu liiketoiminta on arvioitu kannattavaksi. Jos näin ei ole, päätös on kielteinen. Kielteisten päätösten prosentuaalinen osuus tehdyistä starttirahapäätöksistä on säilynyt ennallaan."

Molemmat osapuolet ovat samaa mieltä siitä, että yrittäjyys ei sovi kaikille eikä ketään tule pakottaa yrittäjäksi. TE-toimiston puolella ammatinvalinnan ohjaaja, yrittäjyyskoulutukset sekä työkokeilu tarjoavat apua yrittäjävalmiuksien selvittämiseen.

"Starttirahahakemuksia käsittelevät asiantuntijat kiinnittävät arviossaan huomiota muuan muassa liiketoimintasuunnitelmaan, kannattavuuslaskelmiin, tulosennusteisiin ja riskeihin arvioidessaan aiotun yritystoiminnan menestysedellytyksiä."

Lue koko mielipidekirjoitus täältä.