null Koko Helsingin vanhempainilta kokoaa nuorten läheiset Oodiin keskiviikkona 4.9.2019

Mitä nuorille kuuluu? Miten voisimme itse kukin tukea heitä? Kun omat vastaukset eivät riitä, nuoren tai sinun ei tarvitse jäädä haasteiden kanssa yksin. Tapahtumassa nuorten läheiset saavat neuvoa mm. nuorten itsenäistymisen, jaksamisen ja muuttuvien elämäntilanteiden kysymyksissä. Ohjaamo Helsinki järjestää yhdessä Helsingin NEET-verkoston kanssa illan nuorten läheisille.

Avoin tapahtuma on suunnattu 15-29-vuotiaiden vanhemmille ja muille läheisille. Illan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan nuorten kanssa työskenteleviin kasvokkain ja keskustelemaan juuri siitä, mikä itseä mietityttää.

"Nuorten läheiset ovat meihin paljon yhteydessä ja ovat huolissaan nuorestaan. Ohjaamon neuvonta palvelee ensisijaisesti nuoria, mutta haluamme tarjota myös nuorten läheisille tilaisuuden keskustella ja saada tietoa tuesta, jota nuorille on saatavilla." kertoo Ohjaamo Helsingin projektipäällikkö Sirkku Reponen.

Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Paikalla on lähes kolmekymmentä nuorten kanssa toimijaa eri tahoilta. Tutkija Matilda Wrede-Jäntti esittelee nuorisotutkimuksesta esiin nousevia havaintoja ja kertoo, mitä nuorille kuuluu klo 18.00 ja klo 19.00.
 
Ajankohta: Keskiviikko 4.9.2019 klo 17-20.  
Tapahtuma on avoin koko illan ja paikalla voi tulla silloin, kun itselle sopii.

Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali 1. krs, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
 
Järjestäjä: Ohjaamo Helsinki yhdessä Helsingin NEET-verkoston kanssa.   
 
Tapahtumassa mukana: Suomen Diakoniaopisto työpajatoiminta, Nuotti-valmennus, Ammattiopisto Live, Stadin ammatti- ja aikuisopisto avoimet opinnot, Etsivä nuorisotyö, HNMKY, Vamos, Mielenterveyden keskusliitto, Helsingin Liikkuva mielenterveystiimi, Nuorten kriisipiste, Klaari Helsinki – nuorten ehkäisevä päihdetyö, Nuorisoasema, Nuoli-hanke, Palasista eteenpäin -hanke, Digipelirajat' on-hanke, Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry, Amigo mentorointihanke, Liito-hanke, Nyt-liikunta, Nuorisotakuutalo, 3T- hanke, Mieletöntä valoa-hanke, Helsingin kaupunki sosiaalinen luototus, Helsingin kaupungin Työkyky- ja terveysneuvonta, Helsingin kaupunki sosiaalitoimi, Helsingin kaupunki nuorisopalvelut, Ohjaamo

Lisätietoja:  
Ohjaamo Helsinki
Siisi Hirvikoski, siisi.hirvikoski@te-toimisto.fi, p. 0295 040 507
Hanna Karhu, hanna.karhu@te-toimisto.fi, p. 0295 040 074

Koko Helsingin vanhempainilta Ohjaamo Helsingin sivuilla