null Vantaan isoin työnhakutapahtuma Megarekry täytti Energia Areenan

Jo perinteeksi muodostunut, tuhansia kävijöitä kerännyt Megarekry järjestettiin 25.10. Energia Areenalla Myyrmäessä. Vantaan kaupungin työllisyyspalvelut ja Uudenmaan TE-toimisto järjestivät tapahtuman yhteistyössä Energia Areenan kanssa, joka tarjosi tapahtumalle tilavat puitteet.

Megarekryyn vierailemaan tulleen Irmeli Martikaisen mielestä erilaisiin työnantajiin tutustuminen kasvotusten oli piristävää. Digitaalisella aikakaudella ihmisten kohtaaminen usein tuntuu unohtuvan, Martikainen sanoo.

"Me ollaan sentään vielä ihan flesh and blood, luojan kiitos!" Martikainen naureskelee.

Irmeli Martikainen kävi otattamassa itsestään kuvan valokuvauspisteellä.

Erilaisten yritysten ja oppilaitosten lisäksi rekrytapahtuman vierailla oli mahdollisuus saada uravalmentajilta kommentteja ansioluetteloonsa sekä saada ammattilaisen ottama valokuva itsestään työhakemuksia varten.

Martikainen kävi otattamassa itsestään kuvan CV-valokuvauspisteessä. Selfie-aikakaudella ammattilaisen ottamalla kuvalla voi säväyttää.

"Olisi kiva saada oikein hyvin otettu valokuva jonka liittää ansioluetteloon ja muissakin yhteyksissä käyttää ammattilaisen ottamaa kuvaa, jolla pystyy sitten kertomaan vähän enemmän itsestään kuin vain sanallisesti."

Valokuvauspisteessä kävivät myös Kaitsu ja Jyrki, jotka olivat tulleet käymään Megarekryssä osana TE-toimiston kautta käymäänsä kurssia.

"Lähinnä tultiin vähän tutkimaan, että mitä töitä on tarjolla", Jyrki kertoo. Valokuvauspisteellä miehet kävivät saadakseen ammattilaisen ottaman kuvan ilmaiseksi käyttöönsä.

"Totta kai, jos täällä on tällainen mahdollisuus olemassa, minkä takia sitä ei käyttäisi hyödyksi," Kaitsu kommentoi.

Megarekryssä oli tälläkin kertaa mukana kymmeniä yrityksiä ja oppilaitoksia kertomassa työ- ja koulutusmahdollisuuksistaan. TE-toimiston asiantuntijoilta tultiin kysymään erityisesti palkkatuesta ja yrittäjyyden aloittamisesta. TE-toimiston standeilla edustivat asiantuntijat työnhakijapuolelta ja yrityspalvelusta.

"Mielestäni meillä oli hyvä edustus ja asiantuntemusta vastailla erilaisiin hakijoiden ja muiden kysymyksiin", Taina Piispa kommentoi tapahtumaa.

"TE-toimiston kahdella standilla riitti kysyjiä monesta eri asiasta laidasta laitaan aina työpaikoista työttömyysturvaan. Työpaikoista kiinnostuneet olikin helppo ohjata siitä suoraan yritysten juttusille." 

Yrityksen aloittaminen kiinnosti myös erästä TE-toimiston standille pysähtynyt naista, jonka huomion kiinnittivät starttirahasta kertovat esitteet.

"Ja sitten tietysti tuo TE-toimiston työntekijä oli niin ystävällinen, se tuli juttelemaan mun kanssa ja kysyi että miten hän voi auttaa minua", hän sanoo.

"Mulle tietysti tuli muita kysymyksiä ja keskusteltiin, miten voisin esimerkiksi hakea Venäjältä työpaikkaa. Tässä on myös tietoa ETA ja EU-maissa työskentelystä ja minä selvittelin miten tällaiset asiat Suomessa asuville venäläisille voi olla mahdollista."

Taxi Solutionsin pisteellä työpaikkoja esittelevä Ella oli tyytyväinen aamupäivän meininkiin.

"Täällä on ollut paljon kiinnostuneita. Me rekrytään taksinkuljettajia kokoaikaiseen ja osa-aikaiseen työhön pääkaupunkiseudulle. Hakijalla pitää olla ajokortti ja suomen kielen taitoa. Ei tarvitse olla täydellinen, mutta sellainen että pystyy suorittamaan kokeet."

Megarekry keräsi tälläkin kertaa paikalle tuhansia kävijöitä - olitko mukana? Kerro kommenteissa, mitä mieltä olit tapahtumasta.

Megarekryssä riitti kävijöitä heti aamusta. Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen avasi tilaisuuden toivottamalla kaikki tervetulleiksi.

Teksti: Mirva Villa